Bursa’da unutulmaya yüz tutan ipekböcekçiliği, fotoğraf sanatçısı Ömer Yağlıdere’nin ‘İpekböceğinin Öyküsü’ adlı kitabına konu oldu.

Türkiye’de ve yurtdışında çok sayıda sergi açıp birçok projeye imza atan fotoğraf sanatçısı Dr. Ömer Yağlıdere, “İpekböceğinin Öyküsü” adlı kitabıyla bu defa ipekböcekçiliği meraklılarının karşısına çıktı. Yağlıdere, “İpekböceğinin Öyküsü” adını verdiği son çalışmasının tanıtımını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla Misi İpek Evi’nde gerçekleştirdi.

Sanatçı Yağlıdere’ye çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa gerçekten çok kıymetli bir varlığını halen daha gün yüzüne çıkarmış değil. Nilüfer Belediyesi olarak çeşitli projelerimizle, gün yüzüne çıkması gereken, markalaşma anlamında önemli bir ürün olan kozayı mutlaka desteklememiz gerekiyor. Misi İpek Evi’ni de bu yüzden hayata geçirdik. NİLSEM’de kursiyerlerimiz kozadan inanılmaz ürünler işleyerek sanata dönüştürüyorlar. Bursa olarak ürün yelpazesini daha da genişletip dünya markası haline getirmemiz gerekiyor” dedi.

Fotoğraf sanatçısı Ömer Yağlıdere de “Aslında ipekböcekçiliğiyle ilgili Bursa’da yapılacak çok iş var. Bunları hayata geçirebilmek için buna inanan insanlar ve ekonomik destek lazım” şeklinde konuştu.

İpekböcekçiliğinin 1800’lü yıllardan günümüze kadar süren üretim serüvenini konu alan sunumun yapıldığı tanıtım toplantısının ardından fotoğraf sanatçısı Dr. Ömer Yağlıdere, Başkan Bozbey’e ipekböcekleri hakkında bilgi verdi.

Önsüzünü Uluslararası Fotoğraf Federasyonu Başkanı Riccardo Bussi’nin yazdığı kitabın fotoğraf çekimleri; 2001-2011 tarihleri arasında Bursa İpekböcekçiliği Enstitüsü, Altıntaş, Onaç, Örencik ve İhsaniye köyleri; Bilecik Koza Tarım Satış Kooperatifi, Tuzaklı köyü ile İzmir Ödemiş ve Birgi; Denizli ve Buldan’da yapıldı.