Yenimahalle Belediyesi çatısı altında çalışmalarına devam eden YENİMEK Meslek Edindirme ve Hobi Kursları, el sanatlarının en ihtişamlısına ev sahipliği yapacak. YENİMEK’te açılacak İpek İran Halı Dokumacılık Kursu’na katılacaklar yeteneklerini zorlayacak. Hizmete açılan kurslarla vatandaşları birer meslek sahibi yapmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kurs için ön görüşme yapmak ve el emeği göz nuru halıları incelemek üzere İran El Halıları Ankara satış mağazası Darkoob Emrooz’u ziyaret ederek firma sahibi Omidreza Khorasani ile bir araya geldi.

AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Akay Caddesi’nde bulunan mağazada yer alan, sanatsal görkemin en üst seviyesi olarak da ifade edilen el yapımı ipek İran halıları ve tabloları dikkatle inceleyen Yaşar, her ürün hakkında detaylı bilgiler aldı. Yaratıcılık ve becerinin en benzersin örneklerinin sunulduğu sanat eserlerine hayranlığını dile getiren Yaşar, bu kursun Yenimahalle’de açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. İranlı hocalar tarafından verilecek derslerde, vatandaşların bu eşsiz sanatı öğreneceklerini ve aile ekonomisine katkı sağlayacaklarını ifade eden Yaşar, “Türkiye’de ipek halıcılığının gelişimine de katkı sağlayacak bu kurs için ön hazırlıkları bir an önce tamamlayacak ve en yakın zamanda kursumuzun kapılarını vatandaşa açacağız.” diye konuştu.

DÜNYANIN EN MEŞHUR HALILARI

Yaratıcılarına büyük bir şöhret ve başarı kazandıran el yapımı ipek İran halıları ve İran’daki halıcılık sektörü hakkında bilgiler veren firma sahibi Omidreza Khorasani, halı dokumacılığının İran’daki en yaygın el sanatı olduğunu belirterek “Zengin renkleri, sanatsal desenleri ve kaliteli tasarımları ile İran halıları dünyaca ünlüdür. Kök boyası ile renklendirilen bu özgün halılar, akı almaz bir işçilikle dokunur. Bu halıların en önemli özelliklerinden biri hemen hemen tamamının motiflerle kaplı olmasıdır. Her bir halının yapımı aylarca hatta yıllarca sürebilir. Şu anda mağazamızda satışı yapılan halılardan yapımı en uzun süreni, 4 yılda tamamlanmıştır.” dedi.
Belediye ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Khorasani, Yaşar’a bir de halı armağan etti. Başkan Yaşar ve Khorasani, daha sonra İran Perspolis lokantasında İran’ın yöresel yemeklerinden yedi.