Sokak sanatçıları 'Mete' ve 'Furkan' Europalia etkinlikleri kapsamında Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Chapel Kilisesi'nin önündeki parkta sanatlarını icra etti. 15 yıldan uzun süredir İstanbul’da sokak sanatıyla uğraştığını belirten Mete, Türkiye ve Avrupa arasında yeni nesil tarafından köprü kurulduğunu söyledi.

Europalia kapsamında düzenlenen organizasyona Irmak ve Ceren Akman kardeşlerin küratörlüğünde geldiğini söyleyen Mete, İstanbul sokaklarında yaptığı işlerin yakından takip edildiğini ve bu doğrultuda kendilerine teklif geldiğini aktardı.

İstanbul’da geliştirdikleri çalışmaları Brüksel’e taşıdıklarını ifade eden Furkan, Türkiye dönüşünde de farklı projeleri olduğunu söyledi. Mimar Sinan Güzel Sanatları Üniversitesi'ne devam eden Furkan, deneyimlerini eğitimle birleştirmek istiyor.

Dünyanın farklı noktalarından gelen sokak sanatçılarını buluşturan ‘Mural İstanbul’ festivalinin organizatörlerinden biri olan Mete ise "Yeni nesil, arada bir köprü oluşturup Avrupa’daki Türk gençlerin Türkiye’ye, Türkiye’deki gençlerin de Avrupa’ya gelerek kopan bağları oluşturmaya çalışıyor. Başta sanat olmak üzere birçok alanda birlikte organize olup hareket etmek istiyorlar. Neticesinde çok güzel sonuçlar doğuyor. Bizim yaşadığımız kültür Avrupa’ya gelmiş oluyor.” diye konuştu.