16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı kapsamında 64 ülkeden bin 600 kişi İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Yöresel kıyafet ve müzik aletleri ile caddede ilerleyen korteji vatandaşlar ilgiyle izledi.

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış korteji 64 ülkenin katılımıyla Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından bin 600 kültür ve sanat elçisinin birbirinden renkli ve sıra dışı kostümleriyle gerçekleştirdikleri yürüyüş sonrasında, İstanbul’dan tüm dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajları verildi.

Galatasaray Meydanı'nda gösteri yapan gruplar, yöresel kıyafetleri ile dans ederek İstiklal Caddesi'nde ilerledi. Aynı zamanda gruplar kendi ülkelerinin bayraklarını da taşıdı. Vatandaşlar korteji ilgiyle izledi. Kimisi fotoğraf çekti kimisi de renkli karelere girmeye çalıştı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, etkinliğin uluslararası barış, sevgi ve dostluğun pekiştiği bir festival olduğunu söyledi. Etkinlik kapsamında biraraya gelen bin 600 gencin Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü üzerinde el ele tutuşarak dünyanın ihtiyaç duyduğu barış mesajları vereceklerini sözlerine ekledi.