Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanlığı'nca bu sene 4.sü düzenlenen ‘İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması’ Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.
İlkokul, ortaokul ve liseler kategorisinde yapılan yarışmada, sabah erken saatlerde elemeler yapılırken akşam saat 19.00'da başlayan finallerde de öğrenciler ve izleyiciler İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda duygulu anlar yaşadı.
Programa Vali Yardımcısı Zafer Engin, 21. Dönem MHP Çankırı Milletvekili İrfan Keleş, MHP İl Başkanı Çetin Kapdan, Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk’ün, SP İlçe Başkanı Av. Muhammet Rüştü Ay, resmi daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
TÜRKAV Çankırı İl Başkanı İsa Bölükbaşı yaptığı konuşmada, “Amacımız bu öğrencilerimizi yarıştırmak değil. Çocuklarımıza İstiklal Marşımızın hangi şartlarda yazıldığını öğretmek, onların hafızalarında canlı tutabilmek için dört yıldan beri bu yarışmayı düzenlemekteyiz. Bu sene yine imkânlarımız ölçüsünde yarışmamıza katılan öğrencilerimize bir gezi düzenledik. Gezimizi Merhum Akif’in Milli marşımızı yazdığı Tacettin Dergâhından başlatıp, Milli marşımızın ilk defa okunarak kabul edildiği eski meclisi ziyaret edip, Anıt kabirde Kurtuluş savaşımızın muzaffer ordusunun başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurlarında sonlandırdık. Amacımız milli değerleri oluşturan ögeleri yerinde görmek gençlerimize bu değerleri canlı, canlı aktarmaktır. Biz bu gençlere güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Dereceye giren öğrencilerin sıralaması ise şöyle;
İlkokullarda; 1.Nisa Nur Ayva, 2.Hilal Esen, 3.Tuğana Öykü Yıldız ve 4.Orhan Astarlıoğlu
Ortaokullarda; 1.Sude Naz Dinçel, 2.Hüseyin Batuhan Yeniköse, 3.Doğukan Bilgin ve 4.Arzu Cansu Ceylan oldu.
Liselerde ise 1.Samet Kayabaşı, 2.Şeyma Erdoğan, 3.Hamide Nur Erbasan ve 4.Harun Avcı

Dereceye giren öğrencilere 1.’lere yarım altın, 2.’lere çeyrek altın 3.’lere 1 Gram altın 4.’lere ise 0.5 gram altınla ödüllendirildi.