12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Yalova’nın Çiftlikköy Belediyesi tarafından program düzenlendi. Çiftlikköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülver, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, protokol ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan program sunuldu. 'Zulmü Alkışlayamam' adlı kompozisyonun okunmasının ardından İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Sait Avşar, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Avşar, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un mütevazi ve vatan sevgisiyle dolu kişiliğine değinerek, "Şüphesiz ki Akif’i ölümsüz kılan İstiklal Marşımızdır. Bu önemli şair bağımsızlık meşalesini yakmıştır. Akif bir milletin hissiyatını en derin şekilde gönlünde taşıyan bir dava insanı, İstiklal Marşı da onun yansımasıdır. Ruhu şad olsun." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında hazırlanan slayt gösterisinin sunumu sonrasında öğrenciler Elif Yanık ve Beyza Arslantaş tarafından 'Zulmü Alkışlayamam' adlı şiiri okundu. İstiklal Marşı’nın 1921’de Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün temsil edildiği tiyatro gösterisi de öğrenciler tarafından sahnelendi. Azra Özkan’ın, 'Eğilmeyen İnsan' adlı kompozisyonunu okumasının ardından Çiftlikköy’deki ilkokullar arasında yapılan İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinciliği elde eden 75. Yıl Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Gamze Güneş Önder, İstiklal Marşı’nın tüm kıtalarını ezbere seslendirdi. Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği oratoryo ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program, Çiftlikköy’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları ile İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından verildi.