Manda Yuvası filminin yönetmeni ve oyuncusu İlyas İlbey, Yasemin Yalçın ve diğer oyuncuları, senaristleri filmin özel gösterimi dolayısıyla Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde halkla buluştu.

Orion Cinemarine’de, dün akşam altı sinema salonunda aynı anda gösterime giren filmin özel gösterim gecesi öncesi ,Manda Yuvası’nın oyuncuları ve senaristleriyle söyleşi programına geçildi.

Manda Yuvası filminin yönetmeni ve oyuncusu İlyas İlbey “Bana yıllardır soruyorlar, (İtilmiş ile kakılmış'da) bu kadını niye dövüyorsun diye cevap tek aslında, sizin dövmemeniz için dövüyorum. Bunun bir mesaj olduğu yıllar sonra daha iyi algılandı. Maalesef bizim ülkemizde kadına şiddet son haddini aldı biliyorsunuz. Biz 93'lü yıllarda bu itilmişi kakılmışı yaparak aslında kadına şiddeti bir dikkat çekmek istedik. Bizim Türk aile yapısında her dört evde üçünde mutlaka kadına şiddet var, bu bizim gerçeğimiz. Bu şiddet ille de dövüp öldürmekle falan olmuyor. Kadına hakaret etmek de bir şiddet, kadına yüksek sesle konuşmak da bir şiddet, hatta oturduğu yerden televizyonun karşısına kurulup bacak baçak üstüne yaslanıp ulan şurdan bana bir su getir demek de bir hakaret bir şiddet, aslında bunlara dikkat çekmek için biz itilmiş kakılmışları yaptık. Halbuki bizim kadınlarımız hiçbir menfaat gözetmeksizin kurtuluş savaşında mermilerin üzerine hırkasını sararak, donarak şehit olan Şerife Bacı'larımız da bizim bu ülkenin kadını, Özgecan Aslan’lar da bu ülkenin kadınları.” dedi.

Manda Yuvası filminin oyuncusu Yasemin Yalçın ise “Ben her hafta “İtilmiş ile Kakılmış'da dayak yiyen kadın olarak evinize konuk oldum. Biz istedik ki dayak atan adam da kendisini görsün, dayak yiyen kadın da kendisini görsün. Düne kadar hiç konusu olmayan kadınların itilmişliği bugün şimdi baş sayfalarda, hatta televizyonlara kadar geldi. Artık kadınlar susmuyor, bizim de bu çorbada kayda değer tuzumuz var diye düşünüyorum.” diye konuştu.