İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. Renklerle Doğal Yaşam Parkı resim yarışması için müracaat süresi başladı. İki kategorideki yarışmada dereceye giren ilk üç eserin sahibine, hem tablet hem de dizüstü olabilen bilgisayar hediye edilecek.

Çocukların, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda barınan 130’dan fazla tür hayvanı tanımasına, onlara karşı hislerini ve hayallerini aktarmasına katkıda bulunmayı amaçlayan yarışmanın son müracat tarihi, 3 Nisan 2015 olarak belirlendi. Yarışma bu yıl 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde iki kategoride düzenlendi.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gören Bulut ve Yrd. Doç. Dr. Umur Türker, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu ve Grafik Tasarımı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna ile ressam Mete Sezgin'den oluşan seçici kurulun belirleyeceği ilk 50 eserin sahiplerine, çeşitli hediyeler ve katılım belgesi verilecek. Her iki kategoride dereceye giren ilk üç kişi ise bilgisayarla ödüllendirilecek.