İzmir'in Karşıyaka ilçesinde sanat ve bilime ayna tutan, tarihi değerleri günümüze taşıyan müze ve anıevleri, son bir yılda 200 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Tesisler, açıldıkları günden bu yana ise toplam 1 milyon kişi tarafından gezildi. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı altı müze arasında en çok ilgiyi, Latife Hanım Köşkü Anıevi gördü.

Karşıyaka’da hem sosyal ve kültürel yaşamın hem de turizmin vazgeçilmezi olan müze ve anıevleri, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Latife Hanım Köşkü Anıevi, Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi, Bilim Müzesi, Deprem Müzesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve Haberleşme Müzesi, son bir yılda 200 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Müzeler, ilkokul öğrencilerinden tarih meraklılarına, kruvaziyerlerle İzmir'e gelen yabancı misafirlerden yerli turistlere kadar her yaş ve kesimden ziyaretçiyi ağırladı.

Karşıyaka'yı kültür ve turizmde marka haline getirmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Müze ve anıevlerimiz, geçmişimizi daha iyi tanımamız ve geleceği öngörebilmemiz noktasında hepimiz için çok önemli. Kültür ve turizm alanlarında marka kent hedefimiz doğrultusunda, önümüzdeki süreçte Karşıyakamız'a yeni müzeler kazandırmak için çalışacağız. Vatandaşlarımız, mevcut tesisleri ücretsiz olarak gezebilir.” dedi.