İzmit Belediyesi ile Kocaeli Fotoğrafçılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğiyle düzenlenen 'İzmit’ten Kar Manzaraları' fotoğraf yarışmasına katılarak dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeri Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Emine Zeybek, Belediye Başkan Yardımcıları Güray Oruç ve Mehmet Örgev, Kocaeli Fotoğrafçılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Şahin ve fotoğraf severler katıldı.

Fotoğraf sanatı aracılığı ile İzmit’in kış halini belgeleyerek kentin tanınmasını sağlamak, İzmit’e ait kış görselleri oluşturmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleşen yarışmaya 7 kişi toplam 104 adet eser ile katıldı. 7 tur yapılarak ilk 3 derecenin belirlendiği yarışmada 3 adet fotoğraf ödüle değer görüldü.

Ödül törenindeki konuşmasında 'Sanayi şehri İzmit' algısını 'Kültür ve sanat şehri İzmit' olarak değiştirmekte kararlı olduklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Sanat ruhun gıdasıdır. İyi ki sizler varsınız. Sizler gibi sanata gönül veren insanlar sayesinde kentimiz sanat ve kültür kenti kimliğine dönüşecektir. İzmit Belediyesi olarak sanatsal aktivitelere büyük önem veriyoruz. Bu gayretlerimizin sonucunda “sanatla iç içe, sanat dostu” bir şehir olma gayesini taşıyoruz” diyerek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Yarışmada birinci olan Alaeddin Koç fotoğraf makinası, ikinci olan Ahmet Turan Kural 500 Lira, üçüncü olan Ahmet Kemal Saral da 250 Lira para ödülü kazandı.