Bursa’nın İznik ilçesinde çinili minaresi ile meşhur Yeşil Cami, 1 yılda bitirilen restorasyonla yeniden ibadete açıldı. Valilik tarihi eser fonundan ayrılan 2 milyon liralık kaynak ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettirdiği cami, Kadir Gecesi ilk günkü ihtişamı ile ibadete açıldı.
SAMA inşaatın titiz çalışması ile kubbesindeki kurşunları komple değiştirilen, iç ve dış sıva raspaları yeniden, minaresindeki çinilerin ihya edildiği cami, gece aydınlatması ile de dikkat çekiyor. Bursa’daki sembol camilerden olan İznik Yeşil Cami, 15 Temmuz günü düzenlenecek resmi törenle kullanıma alınacak. Döşeme tahtalarının ve halıların yenilenmesinden sonra Kadir Gecesi hazır edilen camide vatandaşlar, dün akşam ibadet etmeye başladı. Bayram namazında da açık olacak caminin çevre düzenlemesi içinde Bursa Kültür Varlıkları Kurulu’ndan projenin tasdiki bekleniyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, 15 Temmuz’daki açılışa bütün vatandaşların davetli olduğunu söyledi.