Piazza’daki Kadriye Kırdök imza gününe katılan Kahramanmaraşlılar, Kırdök’e kitabını imzalatıp kendisiyle sohbet etme fırsatı buldu.
Hayatı boyunca yaşadığı, tanık olduğu ve dinlediği olaylardan yola çıkarak yazdığı öyküleri “Yeniden Başlamak” adlı kitabında bir araya getiren Kadriye Kırdök, kitabında en çok kadına yönelik şiddete değindiğini söyledi.
 
16 öyküden oluşan kitabın içerisinde yer alan tüm öyküleri yaşanmış olaylardan esinlenerek derlendiğini dile getiren Kırdök, "Uzun süre hikâyeler yazdım, bunların bazıları tiyatrolara konu oldu, bazıları dergilerde yayımlandı. 7 yıl önce eşimi kaybettiğim zaman yazmayı bırakmıştım Sonra çevremin de etkisi ile tekrar yazmaya başladım ve yine etrafımdaki insanların desteği ile bunu kitap haline getirmeye karar verdim. Kitabı yazarken edebi yönüne özellikle dikkat ettim. Profesyonel bir öykü formatıyla yazdım. Merak edenlere ‘öykü nasıl yazılır, nasıl bitirilir, öykü formatı nasıl olmalı’ gibi soruların cevabını da vermek istedim” dedi.
 
Kahramanmaraş Piazza’daki imza gününde büyük ilgiyle karşılanan Kadriye Kırdök, “Çocukluğumdan beri hep insanları gözlemlerim, özellikle kadınların yaşadığı ıstıraplar beni çok etkiler. Bu kitapta kadın hikâyeleri ve sosyal şiddet yoğunlukta... Psikolojik şiddet aslında fiziksel şiddetten daha çok acı veriyor" diye konuştu.

Yeniden Başlamak Kadriye Kırdök
 
Kitabının adını, kendisinin de daha önce çeşitli defalar hissettiği yeniden başlamak arzusundan aldığını belirten Kadriye Kırdök, “Lise yıllarından bu yana yazıyorum. İnsanların hayatlarında kırılma noktaları oluyor, çok büyük acılar yaşıyorsunuz ve yeniden başlamak için bazen bir şeylerin, birilerinin sizi dürtmesi gerekiyor.” dedi.
 
Kitabının gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirten Kırdök, “Kitabımla ilgili ilk tepkileri alınca, yeniden başlamaya değdiğini anladım” diye konuştu.