Çerkes, Abhaz, Çeçen ve Türk Kafkasyalı Türk kökenli gençler tarafından oluşturulan, Türkiye’yi uluslararası birçok dans yarışmasında da temsil eden Amra Kafkas Halk Dansları Kulübü’nün İzmit’teki gösterileri nefes kesti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki mücadelesine destek vermek için SDKM’de düzenlenen gecede ekip tarafından sunulan Kafkas savaş dansları gösterileri nefes keserken, Mehmetçiğimize destek, teröristlere ise gözdağı verdi.

TERÖRE KARŞI DİRENİŞ

Kulüp yöneticileri harekattan gelen şehit haberleri üzerine, organizasyonu iptal etmek yerine Kafkas savaş dansları gösterisi olarak gösteriyi tertipledi. Organizasyonun bu biçime çevrilmesinin sebebi ise teröre karşı Türk toplumunun dimdik ayakta olduğunu göstermek oldu. Düzenlenen organizasyona Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan, Abhaz Dernekleri Federasyonu eski genel başkanı Cengiz Koç, Kocaeli Dostluk Kulübü Başkanı Fazile Özkurt, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz’un yanı sıra Kocaeli, Sakarya, Düzce ve İstanbul’da yaşayan Kafkas kökenli vatandaşlar katıldı.

GÖSTERİLER NEFES KESTİ

İlker Yar’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Amra Kafkas Halk Dansları topluluğunun gösterileri seyircileri büyüledi. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kafkasyalıların düşmana korku salmak için gerçekleştirdiği kama saplama gösterisi gerçekleşti. Ardından ise ekip sahneye çıkarak, nefes kesen gösteriler sundu. Gösterilerde dansçıların sıçrama hareketleri heyecanla izlenirken, bazı gösteriler de matem müzikleriyle gerçekleşti. Gerçekleşen gösterilerin ardından organizasyona destek verenlere plaket takdim edildi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu eski Genel Başkanı Cengiz Koç, “Yüreğimiz ağlıyor ama hepimiz bir arada olduğumuz sürece yürek ağlamasını yeneceğiz” dedi. Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan ise, “12 tane şehidimiz var. Onlar hepimizin vatan evladıydı. Rahmeti Rahman’a kavuştular. Ama biz bu ülkede bu beraberliğimizi bu sıcaklığımızı bu şevkimizi devam ettirdiğimiz sürece şehitlerimiz nurlar içerisinde yatacaklar” diye konuştu.

AMRA KAFKAS HALK DANSLARI TOPLULUĞ'NUN ESKİ GÖSTERİLERİNDEN