Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta böylesine anlamlı bir organizasyona imza attıklarına dikkat çekerek: “Bizim için bir eksikliği daha gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek; “Birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım ama hiçbiriyle övünemem. Övünecek bir şeyim varsa o da Maraşlı olmamdır” der.

Kahramanmaraş bir ilim irfan ve sanat şehridir. Doğrusu Kahramanmaraş’a bu manada yapılan her şey yakışıyor. Biz özellikle şiirin başkenti kültür ve sanat şehri Kahramanmaraş’ta kültüre dair, kitaba dair, okumaya dair güzel işler yapma peşindeyiz.
Davetimize icabet ederek katılan başta onur konuklarımıza ve değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

ONUR KONUĞU OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen onur konuğu yaza Ahmet Taşgetiren; Böylesine anlamlı ve mükemmel bir fuara Onur Konuğu olarak davet edilmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Bizler Kahramanmaraş’ın bağrından çıkan ilim, irfan ve yazarları okuyarak yetiştik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza okumalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

BİR ŞİİR BİR ÜLKEYİ DEĞİŞTİRİR

Yazar Ahmet Taşgetiren’in ardından kürsüye gelen Yazar Abdurrahman Dilipak ise, okumanın çok önemli olduğuna işaret ederek: “Bir siyasetçinin okuduğu şiir yüzünden, bir ülkenin geleceği değiştiği ve gelişti. Yüce Allah’ın ilk emri ‘Oku’dur. Bunun için okumalıyız” dedi. 

TÜRKİYE BAŞIMIZIN TACIDIR

Yazar Dilipak’ın ardından kürsüye gelen Azerbaycan Milletvekili ve Yazar Ganire Paşayeva ise böylesine anlamlı bir organizasyona davet edilmekten ve konuşma fırsatı verilmesinden çok mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:  “Türkiye başta Azerbaycan olmak üzere bütün Müslüman Türk Devletlerini baş tacıdır. Türkiye ne kadar güçlü olursa bizler de o kadar mutlu ve sevinçli olmaktayız. Biz biliyoruz ki Türkiye’nin güçlü olması diğer Müslüman Türk ülkelerinde yaşayan kardeşlerimiz daha az zulüm görmektedir. Bundandır ki Türkiye güçlü olmak ve daha da güçlenmek durumundadır.”

MARAŞ ANADOLU’NUN KALEM KAŞIDIR

Milletvekilleri adına kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ise: “Kahramanmaraş’ın Anadolu’nun kalem kaşı olduğuna bir kez daha şahit olduk ve bundan dolayı da gurur duyduk.  Kahramanmaraş cumhuriyet döneminde de edebiyat dünyasına pek çok değerli isimler hediye ederek hem ülkemizin hem de bölgenin entelektüel cazibe merkezi olma konumunu sürdürmüş, yazarların, söz ustası şairlerin şehridir” dedi.

Milletvekili Kaynak’ın ardından kürsüye gelen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ise yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın kültür, sanat ve edebiyat alanında çok büyük söz ve yazı ustaları yetiştirdiğine dikkat çekerek, böylesine anlamlı bir fuara katılmakta onur duyduğunu söyledi.

KİTAP VE KÜLTÜR FUARI FOTO GALERİ

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Kahramanmaraş’ın tanıtımı adına böylesine anlamlı bir organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibini kutladığını ifade ederek şiirin başkent Kahramanmaraş’ta görev yapmakta mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek II. Kitap ve Kültür Fuarı hizmete açıldı.

225 yayın evi ve 221 yazarın katıldığı fuar 29 Kasım 2015 Pazar gününe kadar açık kalacak. Her gün 09.00-21.00 saatleri arasında açık kalacak olan fuarda söyleşiler, imza günleri gibi kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek.