Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, teknik belediyeciliğin yanında sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında da Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerine devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, "Şiirin başkenti', şairler, yazarlar ve fikir adamlarını bağrından çıkaran Kahramanmaraş'ta eğitimin daha üst seviyelere yükselmesi adına evlerinde ders çalışma imkanı bulamayan öğrenciler için kütüphane hizmetlerine devam edilmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un yerel seçimler öncesi 'öğrencilerimizin ikinci velisi olacağız' sözünden hareketle eğitim alanında 25 milyon liralık yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, mahallelere ve ilçelere kurulan kütüphanelerle de öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor" ifadelerini yer verildi.

İki kütüphanenin inşaatının devam ettiği ilde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17 halk kütüphanesinin hizmet verdiği belirtildi.

Kahramanmaraş'ın farklı noktalarında hizmet veren kütüphanelerde yaklaşık 70 bin kitabın öğrenci ve vatandaşların istifadesini sunulduğu bildirildi.

Açıklamada, kütüphanelerde, Türk edebiyatına damga vurmuş şair, yazar ve fikir adamlarının isimleri verilerek de gelecek nesillere örnek teşkil etmesinin amaçlandığına yer verildi.