Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sanat Günleri’ projesi kapsamında Ebru Sanatı Kursu 25 Ocak 2015 tarihinde başladı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde başlatılan Ebru Sanatı Kursu’na 20 kursiyer müracaat etti. Ebru Kursları 10.00-18.00 saatleri arasında verilecek.

Ebru Sanatı Hocası Neyzen Sadreddin Özçimi tarafından verilecek kurslar 7 ay sürecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce organize edilen ebru kursuna ilişkin görüşlerini dile getiren Ebru Sanatçısı Sadreddin Özçimi: “Geleneklerimize bağlı olarak Ebru Sanatı’nı gelecek kuşaklara aktarmak adına bu kursu düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kadın ve Aile Şube Müdiresi Ayşe Taşkıran ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediyesi olarak Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz Ebru Kursumuz 7 ay sürecek. 20 kursiyerimizin devam ettiği kurslarımızın sonunda kursa katılım belgelerini vereceğiz ve aynı zamanda kursiyerlerimizin eserlerini sergileyeceğiz. Amacımız geleneklerimize bağlı ebru sanatını gelecek nesillere aktarmak. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.