Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından içinde Maraş’ın 1920’de gösterdiği şanlı direnişe ait belge, resim, fotoğraf sergisinin, videolu anlatımın ve seslendirmelerin olduğu, izleyenlerin bu konuyu merak edip araştırmalarını sağlayacak şekilde tanzim edilmiş Dijital Deneyim Konteyneri, Demokrasi Meydanı’nda halkın hizmetine açıldı. Konteynerin açılış töreninde Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın icra ettiği birbirinden güzel kahramanlık marşları, ilgiyle dinlendi.

Milli Mücadelenin İlk Kurşunudur

Dijital Deneyim Konteyneri’nin açılışında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Şen: “Kurtuluş Bayramı bizim için çok büyük bir önem arz etmektedir. Kurtuluş Savaşı Kahramanmaraş’ta rahmetli Sütçü İmam’ın attığı kurşunla başlamıştır. Bu kurşun Milli Mücadele’nin ilk kurşunudur. Bu yıl kurtuluşun 100. yılı olması münasebetiyle çok çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Dijital Deneyim Konteyneri de bu önemli etkinliklerden birisidir. Kısmet olursa 12 Şubatta Sayın Cumhurbaşkanımızda Kahramanmaraş’a teşrif edecekler. Çok geniş katılımlı bir Kurtuluş Bayramı kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından kurdele kesilerek Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele yıllarına ait görüntü ve canlandırmalarının sergilendiği Dijital Deneyim Konteyneri’nin tanıtımı yapıldı.