Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’nce engellilere yönelik Takı Tasarım Kursu düzenliyor.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Takı Tasarım kursunda 15 kursiyer eğitim alıyor.

Kurs Hocası Meryem Alagöz tarafından verilmekte olan eğitimlerin sonunda kursiyerlere sertifikaları da verilecek.

Engellilere yönelik Takı Tasarım Kursu’na yönelik bilgi veren Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş: “ Takı Tasarım Kursumuz Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olup haftada bir gün olarak 13.00-16.00 saatleri arasında veriliyor. Kurs süresince yapılan takılar kurs bitiminde sergilenecek.  Kurslarımıza gelen öğrenciler evlerinden alınarak kurs bitiminde evlerine bırakılmaktadır” dedi.

Engelli vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kurs açmaya devam edeceklerini ifade eden Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ise; “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızdan gelen talepler neticesinde kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalar ile engellilerimize imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini net bir şekilde görüyoruz. Hepsinin ellerine sağlık. Çok güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engellilerimizin yanındayız” diye konuştu.