Sergide,  Fotospor  ve Gazeteci Mehmet Yüzbaşıoğlu ile gazeteci Sermet Çuhadar'ın arşivinin yanı sıra kimin çektiği bilinmeyen ancak, tarihe ışık tutan birbirinden değerli fotoğraflar da yer alıyor.

Hesaplı alışverişin yanı sıra, kentin sosyal yaşamına yaptığı katkıyla vatandaşların uğrak yeri haline gelen Kahramanmaraş Piazza'daki serginin açılışına, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Poyraz, Kahramanmaraş Piazza'nın Kurtuluş Yıldönümünde böylesine anlamlı bir sergi açarak, insanların beğenisine sunmasının kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Poyraz, belediyenin arşivindeki fotoğraflardan derlenen serginin önemine dikkati çekerek, bu fotoğrafların nesilden nesile aktarılması için belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Poyraz, “Bugün burada Kahramanmaraş'ı tanıtan birbirinden güzel eserler sergilenmiş. Bu sergi, bu resimler kolay bir araya gelmedi. Halkımız bu sergide hiç görmedikleri fotoğrafları görecekler. “ dedi.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Serbülent Tekinşen de Piazza'nın sadece alışveriş yapılan bir mekan olmadığını ifade ederek, “Burası aynı zamanda vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı. Bugün de kentimizin kurtuluş yıldönümünü böyle bir sergi ile kutlamak istedik.  Katkıda bulunan Kahramanmaraş Belediyemiz ile değerli gazeteci Sermet Çuhadar'a teşekkür ediyoruz. Ayrıca sergide fotoğrafları yer alan gazeteci Mehmet Yüzbaşıoğlu ve bu arşive katkıda bulunan herkesi yürekten kutluyorum'' dedi.

Kahramanmaraş tarihine ışık tutan sergide, geçmişteki 12 Şubat kutlamaları, devlet büyüklerinin kente gelişi ve ilk traktörün sergilenişi gibi toplam 48 fotoğraf yer alıyor. Sergi, 23 Şubat Pazar gününe kadar gezilebilecek.

 SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ

Serginin gezilmesinin ardından, Kurtuluş Haftası dolayısıyla Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Üstad Satranç Kulübü işbirliğince düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere de kupa ve ödülleri verildi. 330 kişinin başvuruda bulunduğu turnuvada, her kategoride ilk 3 dereceyi alan sporcular kupa ve madalyanın yanı sıra K.Maraş Piazza AVM'de bulunan Kabuller A.Ş tarafından Arçelik marka tablet PC, cep telefonu, MP4 verildi. Ayrıca, ilk 10'da yer alan yarışmacılar Piazza AVM yönetimi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

 Organizasyonu üstlenen Üstad Satranç Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, Türk satrancına gösterdikleri ilgiden ve destekten dolayı Piazza AVM Müdürü Serbülent Tekinşen, Pazarlama Yöneticisi Burcu Karavar, ödüllerin sponsoru Kabuller Ticaret A.Ş Yöneticisi Cengizhan Kabul ve Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın ile Piazza AVM Basın Danışmanı Dilek Akın'a teşekkür plaketi verdi.