Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi 15. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu’nun yanı sıra Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, Ekim ayında geçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Turizm Komitesi çalışmaları hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, turizm sektörünün gelişmesi adına yaptıkları çalışmaları anlattı. Kurtul şöyle konuştu: “Turizmin canlanmasıyla işin ticaret hacmini de canlandıracak ve ilk baştaki hedefimiz de Germenicia idi. Bununla ilgili taleplerimiz Sayın Başkanımız tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı’na iletildi. Bakanımızdan söz de aldık. Kendisine bahsettik. 2008 yılında Ticaret ve Sanayi Odası iki tane ev kamulaştırmıştı. Daha sonra devamı gelmedi hiçbir kamu kuruluşu ev satın alıp evi arkeologlarla kazısını yaptırmadı dedik. Bakan da Belediye Başkanımıza söyledi, ‘her sene iki kurum ev alsaydı’ şimdiye çok fazla ev sahibi olunmuştu’. Bunun sözünü aldık bundan sonra bu çalışmalar devam edecek.”

Projeler hakkında bilgi veren Kurtul, “Süleyman Köyü’nü herkes biliyordur. Süleymanlı eski bir Ermeni köyü ve Kahramanmaraş’tan Ermeniler gittikten sonra bir takım tabi karşılıklı olaylar yaşanmış. Hepsinin gelmek istediği bir köy. Hatta otobüslerle gelip gezenler varmış, burayı canlandırmak Kahramanmaraş için gerçekten hem sanayisini hem de işbirlikleri adına hem de turizme çok katkı sağlayacağı için 2,5 milyon TL’lik bir proje yazdık. Tabi Başkanımızın desteğiyle bu projemiz onaylandı. Üçüncü projemiz, geçen sene yaptığımız UTZ defilesinde herkes vardır diye düşünüyorum. UTZ’de sim sırmayı öne çıkarmaya çalıştık. Türkiye’den beş tane önemli modacı ve gerçekten bilinirliği yüksek mankenlerin sergilemesiyle sim sırma defilesi yapmıştık. Bunun dönüşü bize çok güzel oldu. Ulusal basında yer aldık, güzel bir müjde vermek istiyorum, NTV’de Dilek Hanif, sim sırma ile ilgili bir koleksiyon hazırlayacak ve bu koleksiyonun da üretim aşaması NTV’de yayınlanacak ve hem sim sırmanın hem de Kahramanmaraş’ın adı duyulmuş olacak. Bu arada 12 Kasım’da gelecekler Kahramanmaraş’a. Diğer projemiz de sektörel eşleşmeler. Daha önce bahsetmiştim, hatta duyurularını yaptık, 7-8 Kasım’da Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karaca Kahramanmaraş’a gelecek. Fatih Karaca metal mutfak eşyalarının markalaşması için yapılması gerekenlerden bahsedecek. Ömür Akkor da mutfak tarihi araştırmacısı. Kahramanmaraş’ın tarihi yemekleri, Dulkadiroğlu Beyliği’nden günümüze hangi yemekler gelmiştir, gibi önerilerde bulunacak ya da araştırmalarını bizimle paylaşacak ve bunun da çok ses getireceğini düşünüyoruz. Çünkü sektör eşleşmelerini yapmamızın sebebi, biliyoruz ki artık sosyal medya çok önemli ve sosyal medya da paylaşılan her fotoğraf Türkiye’de gerçekten çok ses getiriyor. Ömür Akkor’un da 300 bine yakın takipçisi olduğundan sosyal medya hesabında fotoğrafları paylaşacak ve bu da Kahramanmaraş’ın bilinirliğini artıracak. Daha sonraki sektörel eşleşmemiz ayakkabı sektörü ile Nur Bilen Yavuz gelecek. Onların da bir ayakkabı firması var. Onlar da fotoğraf paylaşacak. Daha sonraki Atasay ile anlaştık fakat yanın da influencer olarak Burcu Esmersoy’u talep ettik. Haber bekliyoruz umarım o da gelir. Ondan sonraki ise Birleşmiş Markalar Derneği. Tekstil sektörü eşleşmesinde o da onaylandı. Suzan Toplusoy, Roman Hazır Giyim Yönetim Kurulu Başkanı, o da gelecek iyoruz. Çünkü dibimizdeki Gaziantep ve Hatay gerçekten çok büyük festivaller düzenledi ve bu bütün Kahramanmaraş’ın ticaretini canlandıracak ve firmalarımız gerçekten ciddi paralar kazanacak.” şeklinde konuştu.