Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Semih Gemci ile arkeologlarla, Dulkadiroğlu ilçesi Şeyhadil Mahallesi'nde bulunan Germanicia Antik Kenti'ndeki çalışmaları inceledi. 
Güvençer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin kimliğini oluşturan tarihi eserlerden birinin ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kahramanmaraşlıların Germanicia'ya olan özel ilgisini bildiğini anlatan Güvençer, şöyle devam etti:

"Bugünden itibaren gerek valiliğimiz gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile büyükşehir belediyemizin en önemli gündem maddelerinden biri, Germanicia'yı gün yüzüne çıkararak ziyarete açabilmek olacak. Ancak önümüzde çok kıymetli bir hazine ve yapılması gereken çok önemli işler var. Tescil aşamasını tamamladık ancak 146 hektarlık alanda kamulaştırma işlemlerini tamamlamamız gerekiyor."

HABER FOTOĞRAFLARI

Şimdiye kadar yerel yönetimler ve bakanlıklarla el ele vererek 2 önemli alanı ziyarete hazır hale getirdiklerini ifade eden Güvençer, buraların, etrafında bütünlük sağlandıktan sonra ziyarete açılacağını kaydetti.

Ortaya çıkarılan iki alanda 2016'da kamulaştırmaları tamamlayıp kazı çalışmalarını bitirerek, restorasyona geçeceklerini bildiren Güvençer, "Ne kadar işin üzerinde durur, finansal destek bulabilirsek işi hızlandırırız. Kahramanmaraş'ın tarihini belgeleyen bu alanlar inşallah hem kent tarihi hem de turizm ve ekonomiye kazandırılır. Bu konuda kararlı olduğumuzu ifade ediyorum" diye konuştu.