Serik Kahramanmaraşlılar Derneği tarafından Dernek Başkanı Yunus Polat ve Yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Günü etkinlikleri Serik Çınaraltı mevkiinden toplantının yapılacağı yere kadar mehter takımı eşliğinde yürüyüş ile başladı.

Alanya Belediyesi Mehter Takımı çaldığı marşlar ile Serik sokaklarını inletti. Serik'te yaşayan Kahramanmaraşlıların büyük ilgi gösterdiği kortej yürüyüşü sırasında çaldığı marşlar ile vatandaşları coşturan Mehteran takımı, büyük alkış aldı. Kortej yürüyüşü Serikli yöneticileri bir araya getirirken, Kahramanmaraş kültürü Serik halkına canlı tanıtıldı. Serik'te düzenlenen Kahramanmaraş'ın işgalden kurtuluşunun 100 yıl etkinliklerine Antalya ve Serik’te yaşayan Kahramanmaraşlılar ile Serik halkı katıldı.

Karalar düğün salonunda gerçekleştirilen programının açılış konuşmasında Serik Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Yunus POLAT, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş tarihi 12 Şubat 1920'dir. Fransızlara karşı başlattığı milli mücadele hareketiyle "İstiklal Madalyası" ve "Kahraman" unvanı alan Kahramanmaraş'ın kurtuluşu, 100 yıldır gurur ve coşkuyla kutlanıyor. 12 Şubat şanlı tarihimizin destansı bir zaferidir. O dönemlerde savaşmış çetelerin şu vasiyeti bizlere hitap etmiyor mu? “Biz ecdadımızın mezarını düşman çizmelerine çiğnetmedik. Siz imanlı nesillerden isteğimiz bizi dua ile hatırlamaktan mahrum bırakmayın!”, Programın hazırlanmasında emeği geçen hemşerilerimize ve Serikli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Program şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hilmi Bilici tarafından hazırlanan sunum eşliğinde Tarih Öğretmeni İsmail ÖĞÜT “Kahramanmaraş'ın kurtuluş destanı” adlı konuşmasını sundu.

Av. Bilal Sinan Başaran, Ali Şahin ve Arif Sarıtürk tarafından Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu ile ilgili şiirler okundu.

Son günlerde yaşanan olaylar ve Şehitlere saygı nedeniyle Kahramanmaraşlı yerel sanatçı Aynur BOLAT konseri ise yönetim kararı iptal edildiği duyuruldu.

Program Derneğe katkılarından dolayı Enver APUTKAN, İsmail ÖĞÜT ve Devlet DEVECİ’ ye vefa plaketi takdimi ile son buldu.