Türkiye’nin en favori mekânları ve lezzetleri hak ettikleri ödüllere 5 Aralık Perşembe günü ‘Favori Lezzetler Ödülleri’ ile kavuştu. Kahramanmaraş’ta Menekşe Paça ve Çorba salonunu işleten Remzi Ulaş, yılın çorbacısı seçildi.

3 ay süren halk oylaması ile belirlenen ödüller sayesinde Hatay’dan Mardin’e, Gaziantep’ten Konya’ya, Kahramanmaraş’tan yurdun bir çok illerine kadar Türkiye’nin dört bir tarafında halkın gönlünde taht kurmuş lezzetler belirlendi.

2016 yılında lezzet yolculuğuna başlayan ve kısa sürede gastronomi sektöründe önemli bir boşluğu dolduran ‘Favori Lezzetler’, çalışmalarına ve yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin en favori mekânları ve lezzetleri hak ettikleri ödüllere 5 Aralık Perşembe günü ‘Favori Lezzetler Ödülleri’ ile kavuştu.

Heyecanlı bekleyiş tam 3 ay sürdü. Şefler, akademisyenler ve gastronomi yazarlarından oluşan Danışma ve Ön Seçim Kurulu da son toplantılarını önceki gün Develi’nin Samatya şubesinde yaptı.

‘En favoriler’ listeleri değiştirecek

700 firmanın 3 ay süren halk oylamasında kıyasıya yarıştığı ödül gecesinde en favori mekândan en favori sokak lezzetine, en favori steakhousedan en favori kahvaltıcıya ve en favori otellere kadar 45 dalda ödüller sahiplerini buldu. Böylece bugüne kadar yapılmış tüm listeler günümüzün en favorileri ile değişecek ve gastronomideki ezberler bozulacak. İstanbul Merter’de bulunan The Green Park Hotel’de saat 19.30’da gerçekleşecek ödül töreninde Hatay’dan Mardin’e, Gaziantep’ten Konya’ya kadar Türkiye’nin dört bir tarafındaki en favori lezzetler belirlendi.

Haber: Haberhanesi