Kendine özgü yemekleri ile gastronomi olmaya aday Kahramanmaraş’ın sömelek köftesi, binlerce takipçisi bulanan Yemek. Com isimli internet sitesinde yayımlandı.

"Yapmadığım köfte tarifi kalmadı diye düşünüyor olabilirsiniz ama eminiz birçoğunuz bu tarifi daha önce denemedi. Kahramanmaraş'a teşekkürlerimizle, karşınızda: Sömelek köfte” başlığı ile düşünülen notta, sömelek köftenin nasıl yapıldığı anlatıldı.
Tarımı, sanatı, sanatçısı, şiiri ve şairi ile ünlü Kahramanmaraş’ın mutfak kültürü günden günde her kesime yayılıyor. 200 çeşitten fazla yemeği bulanan Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzetlerinden olan sömelek köfte binlerce takipçisi bulanan Yemek. Com isimli internet sitesinde yayımlanarak özendirildi.
SÖMELEK KÖFTE YAPIMI
Sitede sömelek köftenin yapımı için şunlar denildi: “Yöresel lezzetlere bayılıyoruz! Her yörenin bambaşka kültürü ve lezzeti var ve bunların yansımasını yemeklerde görmek bizi çok mutlu ediyor. Her bir tarif sanki hazine bulmuş kadar mutlu ediyor ve mutfağımızın ne kadar geniş ve çeşitli olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. İşte bu lezzetlerden biri olan, yedikçe tadına doyamayacağınız Kahramanmaraş'ın güzelliklerinden biri olan sömelek köfte ile karşınızdayız. Üzerine çırpılmış yoğurt ve biraz da biberli yağ dökünce tabak tabak yemek isteyeceksiniz”
Haber: Mustafa Kılınç