KATARDER Başkanı Mutlu Bolat; yaptığı açıklamada (Tarihe Değer Katar) sloganmızla tüm uğraşımız olan Kahramanmaraş'ımız için bir başlık açmamız gerekiyordu. Bizlerde çarşı esnafları olarak önceliğimiz çarşımızı tanıtmak, iş potansiyeli olarak olması gereken yerde bulundurmak, el sanatları zenginliklerimizi ve çarşı içerisinde bulunan tarihi mekanları korumak, yanı sıra işyerleri sayısı ve de büyüklük açısından 3.sırada olan çarşılarımızı Türkiye'ye duyurmak gündemde tutmak amacıyla böyle bir oluşum içerisine girdik. 

Belediye Başkanımız Sayın Erkoç'unda dediği gibi '' biz birlikte Kahramanmaraşız '' tüm ortak derdimiz Kahramanmaraş özellikle şehrimize gelen tur grupları olsun yabancı ziyaretçiler olsun yaşanan bir takım sıkıntıları çözme noktasında, beraberinde çarşı kompleksinde yeni restorasyon sonucu eksiklikler olması gereken bir takım ihtiyaçlar dile getirilecek çarşılar için beklentiler istişare edildi” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Katerder üyelerine teşekkür ederek, turizm konusunda şhrimizin hak ettiği noktaya gelebilmesi adına çalışmaların yapılacağını söyledi.