Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirecekleri etkinliklerle bir kültür ve sanat şehri olan Kahramanmaraş'ı tüm ilçeleri ile birlikte kucaklayarak, geçmişten gelen bu yapısını geleceğe özenle taşımayı hedeflediklerini belirtti.
Başkan Fatih Mehmet Erkoç 12-21 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kahramanmaraş 1. Kitap ve Kültür Fuarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Başkan Erkoç şairler ve yazarlar şehri olarak bilinen Kahramanmaraş'ta kitap ve kültür fuarı yapılıyor olmasının önemine vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Sevdamız Kahramanmaraş, bugün tüm Türkiye'de istiklal madalyalı kahraman şehir olarak kabul görse de aynı zamanda ”˜Kahramanmaraş şiirin başkentidir.' Kahramanmaraş ruhunu yazıya döken şairlerin ve yazarların kentidir. Kahramanmaraş, Tük edebiyat dünyasına nice isimler hediye etmiş özel bir şehirdir. Necip Fazıl Kısakürek, Nuri Pakdil, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu ve daha niceleri”¦ Yazmanın bir kültür haline geldiği Kahramanmaraş'ta okumakta büyük önem arz ediyor. Kahramanmaraş'la bütünleşmiş 7 Güzel Adam, daha lise yıllarında Anadolu'da okuma hareketini başlatan isimlerdir. O sebepledir ki bu gün ülkemize yön veren birçok siyasetçi ve düşünce adamı üstad Necip Fazıl, Erdem Bayazıt ve Nuri Pakdil gibi şair ve yazarların düşünce ufkundan geçmiş, bu ülkede pırıl pırıl bir nesil onların dizeleriyle yetişmiştir. Kahramanmaraş herkesin bildiği üzere söz ustalarının diyarıdır. Geçmişten beri şairleriyle, yazarlarıyla öne çıkmıştır. Türkiye'de kültürel anlamda etkili bir yere sahiptir. Bizde Kahramanmaraş'ımızın bu özelliğini, bu dinamiğini gün yüzüne çıkartmayı, bunu ön planda tutmayı görevimiz olarak görüyoruz. Aynı zamanda şehirlerin markalaşması, şehirlerin bir adım öne çıkması için kültürel etkinliklerin önemi çok büyük.  Büyükşehir Belediyesi olarak şiirin başkentine “Kitap ve Kültür Fuarı” yakışırdı dedik ve Kahramanmaraş 1. Kitap ve Kültür Fuarımıza start verdik.  Kahramanmaraş'ta ilk defa bir Kitap Fuarı yapılacak. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Kitap ve Kültür Fuarıyla birlikte bu memleketin yetiştirdiği şair ve yazarlarımız başta olmak üzere çok önemli fikir ve düşünce insanını Şiirin Başkentine davet etmiş bulunmaktayız.  Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç gibi büyük değerlerimizin Onur Konuğu olarak katılacakları Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarında 100' e yakın yazarın yanı sıra 130 yayınevi yer alacak. Fuarda ayrıca şairler diyarı Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği 90'a yakın araştırmacı, yazar ve şair okurlarıyla buluşacak. Kitap ve Kültür Fuarı süresince yazarlarımızla söyleşiler, imza günleri, konferans ve konser gibi etkinliklerimiz olacak. Okurlar, yazarlarla yüz yüze görüşerek yazarları tanıma fırsatı bulacağı gibi yazar ve şairlerimizin yeni çıkan kitaplarını daha yakından takip etme fırsatı bulacaklar.”

Kitap ve Kültür Fuarında Buluşalım”¦

Kitap ve Kültür Fuarı'nın Kahramanmaraş'ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Erkoç açıklamasında tüm Kahramanmaraşlıları fuara davet ederek: “Hazırlıklarımız tamam. Şairler diyarı şehrimize yakışır bir Kitap Fuarı olacağı inancındayım. Bilgi toplumu olabilmek için, her şeyden önce en sağlam ve doğru bilgi kaynağı kitaplardan faydalanmamız gerekiyor.  Bizler de özellikle genç nesilleri ve okuyabilecek herkesi kitapla buluşturmak gibi bir görev üstlendik.  12-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Fuarımıza, Ulaşım Daire Başkanlığımıza bağlı belediye otobüsleri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar ve Karacasu yerleşkelerinden ücretsiz otobüs seferleri düzenleyerek öğrencilerin kitap fuarından en iyi şekilde faydalanabilmelerini sağlayacak. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar için de ulaşım imkânı sunacağız. “Sözün ustaları, sözün gözünde buluşuyor” diyerek tüm Kahramanmaraşlıları özellikle gençlerimizi kitapların sıcacık dünyasına, Kahramanmaraş 1.Kitap ve Kültür Fuarımıza bekliyoruz” dedi.