Kahramanmaraş Kültür-Sanat Derneği, Maraş'ta özenle hazırlanan yüzlerce çeşit yemeği İstanbul'da misafirlere geçtiğimiz günlerde ikram etmişti. Dondurma deyince akla gelen ilk yer olan Kahramanmaraş, yüzlerce çeşitten oluşan zengin mutfağıyla da göz dolduruyor. Yöresel yemeklerinin lezzetine ve Kahramanmaraş kültürüne dikkat çekmek için "Kahramanmaraş Lezzetleri İstanbul Tadımları" isimli bir kitap hazırlayan dernek, yemeklerin asıl sahipleri olan ev kadınlarının isteklilere yemeklerin tarifini verdiğini söyledi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Eren; Anadolu'daki illerin tamamında bir tanıtım sorunu olduğunu belirterek, "Maraş, sadece kahramanlığıyla ve dondurmasıyla biliniyor. Oysa çok zengin bir kültürümüz var. Bu kültürün güzelliklerine dikkat çekmek ve insanları Kahramanmaraş'a davet etmek için bu organizasyonu başlattık."şimdi ise bir kitap çıkararak Maraş'ımızı tanıtmak ve o muazzam yemeklerini insanların damak tadı zevkini zenginleştirmek istiyoruz..bir birinden güzel ve bol çeşitli yemekleri yapan ev hanımlarının yaklaşık 10 gündür hazırlık yaptığını vurgulayan Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Eren, "Beylerbeyi Sarayı'nda düzenlediğimiz el sanatları sergimize 10 bin kişi katıldı. İnsanlar bizi daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bu programda da amacımız İstanbulluları bölgemizin güzel lezzetleriyle buluşturmaktı " dedi. Dernek üyeleri ise Kitabımızı çıkararak Kahramanmaraş'ın ağız tatlarını tüm Türkiye'ye tattırmak olduğunu söylediler. Haber: İlker YİYEN [IMG]http://www.haber46.com.tr/galeriler/155-Kasim-Haberleri/21.JPG[/IMG] [IMG]http://www.haber46.com.tr/galeriler/155-Kasim-Haberleri/22.JPG[/IMG]