Şairler ve Yazarlar evi olarak hizmet vermeye başlayan Dedeoğlu Konağı'nda önemli sanat etkinliklerinin yapıldığı açıklandı. 

Konuyla ilgili bilgi veren Şairler ve Yazarlar Evi Görevlisi şair-yazar Mustafa Önyurt "Dedeoğlu Konağı'nda şiirin ve sanatın ruhunun yaşatılmaya çalışıldığını" söyledi.

"Sanatın, bir toplumun ilerlemesindeki öneminin ve vazgeçilmezliğinin bilincinde olan Atatürk'ün  bu düşüncesini 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözleriyle ifade ettiğini söyleyen Önyurt "Dedeoğlu Konağı Kahramanmaraş'ın sanat hayatı bakımından çok önemli bir yere sahip olacaktır" dedi.

Önyurt şöyle devam etti:

"Üstat Necip Fazıl Kısakürek  'Birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım ama hiçbiri ile övünemem. Övünülecek bir şeyim varsa oda Maraşlı olmamdır' demiştir. 

Biz de bu konağı şairler şehri Kahramanmaraş'a yakışır bir mekan haline getirmeye çalışıyoruz. Resim, Ebru, Tezhip-Çini-Minyatür, Takı-Tasarım ve Sim-Sırma kurslarına ev sahipliği yapacak olan Şairler ve Yazarlar Evi, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının hizmetine açık olup, günün 24 saati hizmet vermeye başlamıştır.

Şairler ve Yazarlar evi sanatın insanla buluştuğu bir merkez haline gelecektir."