Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi "Sezai Karakoç" temalı düzenlenen şiir festivali, "Çat Kapı Şair Öğrenci Buluşmaları" etkinliğiyle başladı.

Program kapsamında kente gelen 90 şair, 10 farklı okulda öğrencilerle bir araya geldi.

Festival kapsamında ilk olarak Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi'ne gelen şairler, sınıflara girerek öğrencilere sürpriz yaptı. Karşılarında şairleri gören öğrenciler şaşırdı. Kendilerini tanıtan şairler, öğrencilerle sohbet etti ve şiirlerini okudu. 

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, etkinlikteki konuşmasında, Kahramanmaraş'ın "şiirin başkenti" olduğunu söyledi.

Kentin şair ve şiirlerle öne çıktığını belirten Poyraz, şunları kaydetti:

"Şiirle öne çıkan ve şair yetiştiren başka bir şehir yok diyebiliriz. Nasıl ki İstanbul'a bir kültür başkenti deniliyorsa, Kahramanmaraş'ta şiirin başkentidir. Bizler de yerel yöneticiler olarak bugüne kadar büyüklerimiz adına birçok sempozyumlar düzenledik. Geçen yıl ilk defa şiirin başkentinde üstad Necip Fazıl temalı bir festival düzenledik. Bu sene de yaşayan şairlerimizden ve düşünce adamlarımızdan 'çocuk yüreğimin ateş aldığı yer Maraş' diyen Sezai Karakoç ağabeyimizi tema olarak aldık."

Şairleri anlamak için onların içine inmek gerektiğini, içine inmek için de okumak gerektiğini vurgulayan Poyraz, düşünce adamı Sezai Karakoç'un kimsenin olmadığı zamanlarda, kıt imkanlarla diriliş neslinin ortaya çıkması için çok büyük emek veren ve yüzyılda bir yetişen büyük şair, düşünce ve fikir adamı olduğunu kaydetti.

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi'ndeki etkinliğe şairler Osman Sarı, Yalçın Yücel ve İnci Okumuş katıldı.

Festival yarın sona erecek.