DOĞAN; “BU KÜTÜPHANEDE NİCE NİYAZİ’LER YETİŞECEK”

15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde Ankara'da şehit olan Türkoğlu ilçesi nüfusunu kayıtlı Polis Özel Harekat (PÖH) Memuru Niyazi Ergüven'in adının verildiği kütüphane hizmete açıldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ve eşlerinin katkıları ile Türkoğlu ilçesinde bulunan Sultan Alparslan İlkokulu'na kütüphane yapıldı. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde Ankara'da şehit olan Türkoğlu ilçesi nüfusunu kayıtlı Polis Özel Harekat (PÖH) Memuru Niyazi Ergüven’in adının verildiği kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Açılış dolayısıyla düzenlenen törene, Şehit Niyazi Ergüven'in annesi Saadet Ergüven, babası İsmet Ergüven, kız kardeşi Hüsne Ergüven’in yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci ve eşi Nahide İnci, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ile çok sayıda, polis, polis eşleri, öğretmen ve öğrenci katıldı.

“NİYAZİ KARDEŞİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, yapılan kütüphanenin polis ve polis eşlerinin yardımlarıyla açıldığı söyledi. Kütüphanede nice Niyazi Ergüven’lerin yetişeceğini dile getiren İnci, “Bizler Emniyet teşkilatı olarak şehitlerimizin anısına bugün burada mütevazi bir kütüphane açacağız. Amacımız çocuklarımızın burada en iyi ve doğru bilgiyi kaynağından alması. Hem kardeşimiz Niyazi Ergüven’in adını da burada yaşatmak hem de çocuklarımızın da şehidimizi örnek alması açısından burada bir kütüphane yaptık. Bu kütüphane Emniyet Teşkilatı personeli ve polis eşlerinin tamamen katkılarıyla meydana geldi. Bu vesile ile biz Niyazi kardeşimizi tekrar rahmetle anıyoruz. O artık bizim gönlümüzde. Küçük çocuklarımızın da örnek alacağı bir ağabeyleri. Onlarda hepsi birer Niyazi. Bugün bir Niyazi gittiyse burada birçok Niyazi yetişecektir. Tekrar hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Niyazi Ergüven kardeşimize de tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

ŞEHİT NİYAZİ ERGÜN KÜTÜPHANESİ FOTOĞRAFLARI

KAYMAKAM KARTAL: 15 TEMMUZ'DAKİ İHANET UNUTULMAYACAK

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Polis Eşleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Sultan Alparslan İlkokulu'nda yaptırılan kütüphanenin açılış törenindeki konuşmasında, 15 Temmuz şehidi Niyazi Ergüven'in isminin bu kütüphanede yaşatılacağını söyledi.

Kartal, 15 Temmuz'daki ihanetin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, daha önce ilçenin en büyük okullarından birine ve emniyet amirliğinde bulunan bir konferans salonuna şehidin ismini verdiklerini belirtti.

Konuşmanın ardından kütüphanenin açılış kurdelesi şehidin anne, babası ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan tarafından kesildi.

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”
 

Şehidin babası İsmet Ergüven ve anne Saadet Ergüven çocuklarının adının kütüphaneye verilmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Duygusal anlar yaşayan Baba İsmet Ergüven, "Kütüphaneye şehit oğlumun adının verilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Bu şekilde düşünmüş olmanız beni çok mutlu etti. Allah devletimize, polisimize, askerimize zeval vermesin. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Görevde olanlara ise Allah'ım yardım etsin" dedi.