Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acemli Camisi'nin tarihin izlerini taşıyan güzel bir eser olduğunu söyledi.

Caminin tarihin derin izlerini taşıdığını dile getiren Demir, "Öğrencilik yıllarımda caminin kurslarında kalma fırsatım oldu. Buralarda evi ya da kalacak yeri olmayan imam hatip okulu öğrencilerimiz kalırdı. Buralarda sayısız hafızlar yetişti. Bundan 3-5 sene öncesine kadar burada yatılı Kur'an kursu hizmeti vardı. Şimdi geçici olarak başka bir yere taşındı" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce restorasyon çalışmalarına başlanan 2 şadırvanlı caminin titiz çalışmaların ardından yeni halini aldığını kaydeden Demir, şöyle devam etti:

"Çok enfes ve güzel bir görünüme kavuştu. Orijinaline uygun olarak yapıldı. Kahramanmaraş'a dışarıdan gelen misafirlerin burayı görmesi, ziyaret etmesi, tarihin derinlerine dalan bir insan için gerçekten tefekkür edilmesi gereken güzel bir yer haline geldi. İlk olarak Beyazıt Oğullarından İskender Bey tarafından 1668'de yaptırılmış. Sonra cami zamanla yıkılmaya başlamış. Eski taşlara ilaveten, develerle dışarıdan getirilen taşlarla cami yeniden daha geniş olarak Evliyazede Evliye Efendi tarafından 1805 yılında yaptırılmış."  

ACEMLİ CAMİSİ FOTOĞRAFLARI

Kahramanmaraş'ta 40 civarında tarihi cami bulunduğunu aktaran Demir, bunların tamamına yakınının ibadete açık olduğunu sözlerine ekledi.