Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile ilk olarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binasına giderek, burada tedavi gören çocukları ziyaret etti. 
Çocuklarla sohbet eden Dayan ve Küçükdağlı, 3 ila 10 yaş arasındaki 100 çocuğa kitap hediye etti.
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Mehmet Ceran'ın da eşlik ettiği ziyarette, çocuklar verilen kitaplardan dolayı mutluluklarını dile getirdi.
Daha sonra Katiphan'da, sessiz okuma saati düzenlendi.
Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, burada yaptığı konuşmada, kütüphaneleri yeniden gündeme alarak insanlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istediklerini söyledi.
Bugün halka açık bir alanda kitap okumak istediklerini belirten Dalan, "Amacımız kitap okumayı gündemimize yeniden almaktır. Yaklaşık yarım saat süreyle kitap okuduk. Yarım saat içerisinde ne kadar kitap okumuşum diye baktım, yaklaşık 20 sayfa civarında kitap okumuşum. Aslında her birimiz sadece günde yarım saatimizi ayırsak kitap okumaya, demek ki bir haftada en azından bir kitap ve yılda da 50 üzerinde kitap okumuş olacağız." dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise bakanlığın koordinasyonu ile Türkiye'de sessiz okuma saati düzenlendiğini söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Kahramanmaraş'ın edebiyat ve şiirin başkenti olduğunu anımsatan Küçükdağlı "Kahramanmaraş'ta 15 bakanlık ve 17 Büyükşehir Belediyesi nezdinde, 32 kütüphanemiz bulunmaktadır. Bu kütüphanelerden sadece İl Halk kütüphanesinde 50 bin, Bakanlık kütüphanelerinde 200 bin, Büyükşehir Belediyesi kütüphaneleriyle en az 300 binin üzerinde kitap kaynak olarak yer almaktadır." diye konuştu.
Kahramanmaraş Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar ise Kahramanmaraş'ın okuyan, okuduğu kadar da yazan ve üreten bir şehir olduğunu söyledi.