İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çocuk Gözünde İlaç” konulu resim yarışmasına, yaklaşık 50 öğrenci eserleriyle katıldı. Değerlendirme sonucunda, Esra Orçan isimli öğrenci birinci olurken, Zeynep Ceyhan ikinci, Tuğçe Özdemir üçüncü, Rana Çabukyürür dördüncü, Betülnaz Doğan ise beşinci oldu.

Dereceye giren eserlerin sahiplerine, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi'nin ortak kullanım alanında düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. 

Birinciye tablet, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye MP3 çalar, dördüncü ve beşinciye de kırtasiye çekleri verilirken, yarışmaya katılan diğer öğrenciler de çeşitli hediyelerin sahibi oldu. Yarışmanın birincisi ödülünü İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun’un elinden alırken, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ikinci, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Semih Yancar üçüncü, Halk Sağlığı Şube Müdürü Tahsin Gökdal dördüncü, Eczacı Odası Başkanı Murat Aras da beşinci olan yarışmacıya ödülünü verdi. Yarışmaya katılan eserler, daha sonra açılan sergiyle AVM ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.



Etkinlikte ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle bilgilendirme stantları kuruldu. Bu stantlarda eczacılar, ziyaretçileri ilaç kullanımı konusunda bilgilendirdi. Stantları ziyaret edenlere, üzerinde bilinçsiz ilaç kullanımına yönelik uyarıların yer aldığı broşürler dağıtıldı.