Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz şehitleri ve Ömer Halisdemir anısına Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı ilgi odağı oldu.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde 27 Ekim'de açılan, şair yazar ve vatandaşların bir ara geldiği fuarı 4 günde 40 bin kişi ziyaret etti.

İlahiyatçı Yazar Cemal Nar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir fuar ile karşılatıklarını, kitap fuarlarının vatandaşların, kitap severlerin uğrak noktası olması gerektiğini söyledi. İnsanların fuara gelmesi gerektiğini belirten Nar, şöyle devam etti:

"Bizim ülkemizde kitaplar maalesef hala temel eşya olarak sayılmıyor. Acı bir şey ve o acıyı da yaşayarak görüyoruz. Sıkıntıların çıkışı bilinçle bilgi iledir. O bakımdan bu tür kitap fuarları da güzel bir şey, yazarlar geliyor onlarla tanışma imkanı var, onları görme imkanı var, bunlar birer bahtiyarlık."

HABER FOTOĞRAFLARI

Yazar Ali Haydar Tuğ da okur ve yazar buluşmaları açısından fuarın önemli olduğunu dile getirerek, "Şair ve yazarlarımızın burada okuyucu ile buluşması, onların okuyucuya bakışı, okuyucunun yazara bakışı, ortak bir platformda oluşması ve çocukların bilhassa gençlerin bir yazarla tanışması çok önemli. Çünkü çocuklar kitapları okuduklarında belki yazarların isimlerini unutabilirler ama bir yazarla tanıştıklarında yazarı hatırlarlar ve bu durum çocuğu kitap okumaya sevk eder" diye konuştu.

Fuar, 6 Kasım'a kadar açık kalacak.