Anadolu Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal, İl Sağlık Müdür vekili Murat Coşkun ve Şube Müdürü Şahin Yelek, Dulkadiroğlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Akkurt, sağlık çalışanları tarafından, Dulkadiroğlu Belediyesi'nin destekleriyle bir alış veriş merkezinde açılan sergide, sümbül, anemon, nergis, kardelen, acı çiğdem ve ters lale gibi kente özgü bitki ve doğa fotoğrafları yer alıyor.
Avize, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın doğal güzelliklerini anlattığı 5'inci sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kahramanmaraşlı fotoğrafçılar olarak zaman zaman kentin doğal güzelliklerini fotoğrafladıklarını, 5'inci sergiyi de "Gönüllere yansıyan şehir" temasıyla açtıklarını dile getiren Avize, gönlüne yansıyan kentin güzelliklerini fotoğraf kareleriyle Kahramanmaraşlılarla buluşturmak, onlarında gönüllerine yansısın istediklerini belirtti.

Özellikle de kent halkına Kahramanmaraş dağlarının ve ekosisteminin ne kadar muazzam olduğunu anlatmaya çalıştığını ifade eden Avize, şunları kaydetti:

"Birçok çiçek fotoğrafları endemik türlerden oluşuyor. Biyolojik ve botanik açıdan değerleri olan çiçekler bunlar. Bunlar Kahramanmaraş'ta yetişiyor. Çekilen fotoğraflar bin 200 metre ile 2 bin metrelik rakımlardan çekilmiş resimler. Kahramanmaraş doğa fotoğrafçılığı açısından çok zengin ve istisna bir coğrafya. Bunu biz çekmiş olduğumuz doğa fotoğraflarıyla dünyaya ulaştırmaya çalışıyoruz."

Kahramanmaraş'ı iklim ve doğal güzellikleri bakımından Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olarak nitelendiren Avize, kentin ekosistemine ayak uydurmuş çok endemik türlerin bulunduğunu, bunları da vatandaşlara fotoğrafla anlatmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, katkılarından dolayı Dulkadiroğlu Belediyesi'ne teşekkür etti.