Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergileri açılıyor.

Her iki ilçeden açılan yüzlerce Halk Eğitim Kursu bir yıllık emeklerini açtıkları sergilerde vatandaşların beğenisine sunuyor. Makina Nakışı, el nakışı, maraş işi, sim sırma, dikiş, ahşap boyama, ebru, mefruşat, halıcılık, çiçek yapma, tel kırma gibi açılan kurslara binlerce genç kız ve kadın katılarak meslek öğreniyor. Kursiyerler yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini sergiliyorlar.

Bu amaçla Doğukant'te açılan Halk Eğitim Kurslarının yıl sonu sergilerinin açılışını Dulkadiroğlu İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Özdemir ve müdür yardımcıları katıldı. 

Doğukent Mahallesinde Halk Eğitim Öğretmenleri Zeliha Çam, Zeliha Bayırlı ve Şükran Seyithanoğlu tarafından açılan Halk Eğitim Kursları sene sonu sergilerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Açılışa katılan Dulkadiroğlu İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Özdemir burada yaptığı konuşmada Halk Eğitim Kurslarının önemine değindi. Özdemir şöyle dedi:

"Bu kurslarda kadınlarımız, kızlarımız hem kendi evlerinde ihtiyaçları olan ürünleri yapıyorlar, hem de satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Biz Halk Eğitim kurslarının mümkün olduğu kadar yaygınlaşmasını istiyoruz. Kızlarımızın meslek öğrenmesini önemsiyoruz. İhtiyaca göre kurs çeşitliliğimizi artırıyoruz. İhtiyaca göre ve gelen talepler doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz"

DOĞUKENT MAHALLESİ HALK EĞİTİM KURSU SERGİSİ FOTOĞRAFLARI

Zeliha Çam Halk Eğitim Kursu

KANUNİ MAHALLESİ'NDE DE HALK EĞİTİM KURSU SERGİSİ AÇILDI

Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Kanunu Mahallesi'nde de Makina Nakışı Kursu Sene Sonu Sergisi Açıldı. Kurs Öğretmeni Leyla Bülbül tarafından açılan Makina Nakışı Kursunda, kursiyerler tarafından yapılan birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler sergilendi. Sergiye mahalleli büyük ilgi gösterdi. 

KANUNİ MAHALLESİNDE AÇILAN MAKİNA NAKIŞI KURSU SENE SONU SERGİSİ FOTOĞRAFLARI

Leyla Bülbül

MADO KADRİYE KANBUR İLKOKULU'NDA DA HALK EĞİTİM KURSU SERGİSİ AÇILDI

Halk Eğitim Kursları artık okullarda da açılıyor. Onikişubat İlçesi Mado Kadriye Kanbur İlkokulu'nda açılan kursların da sene sonu sergileri açıldı.  Mado Kadriye Kanbur İlkokulu'nda açılan Dekoratif Ahşap Süsleme, Sim Sırma, Dikiş, Giyim, Takı Tasarım ve Ebru kurslarının da sene sonu sergileri açıldı.

Halk Eğitim Kursları sene sonu sergisinin açılışını Onikişubat İlçe Halk Eğitim Müdürü Selahattin Kılıçkıran, Mado Kadriye Kanbur İlkokulu Müdürü Şıh Ahmet Özgür ve Müdür Yardımcısı Gamze Demirhan yaptı.

SENE SONU SERGİSİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLA

Seda Erdemir


Dekoratif Ahşap Süsleme öğretmeni Seda Erdemir, Sim Sırma Öğretmeni Hatice Kütük, Dikiş Öğretmeni Betül Çevik, Giyim Öğretmeni Mahinur Karataş ve Takı Tasarım öğretmeni Müzeyyen Doğan ve öğrencileri tarafından sene boyunca yapılan ürünler sergilendi.

Sergiye okul öğretmenleri ve mahalleli çok büyük ilgi gösterdi. Dekoratif Ahşap Süsleme öğretmeni Seda Erdemir burada yaptığı açıklamada kapılarını kendilerine açan Mado Kadriye Kanbur İlkokulu idaresine teşekkür etti ve meslek öğrenmek isteyen genç kız ve kadınları kurslarına davet etti.