Onikişubat Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Her Şeydir" temalı fotoğraf sergisi düzenledi.

Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen programda, hayatın her noktasında başarı gösteren kadınların bulunduğu 42 fotoğraf vatandaşların beğenisine sunuldu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, programda yaptığı konuşmada, bir gün değil her gün kadınların yanında olduklarını söyledi.

Kadına değer verilmesi yönünde Batı medeniyetinden çok üstün olduklarını dile getiren Mahçiçek, "Batı'ya gittiğinizde 35-40 derece sıcak altında asfalt işi yapan kadınlar görürsünüz. Ama böyle bir tabloyu bizde göremezsiniz. Çünkü bizim medeniyetimizde buna müsaade edilmemiştir. Dolayısıyla kadına değer verme noktasında batıyla mukayese edilemeyecek derecede ilerdeyiz." dedi.

 AK Parti iktidarları döneminde kadına yönelik pozitif ayrımın artırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldığını belirten Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Bakın işin gerçeği 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde kadınlarımızla ilgili çok önemli adımlar atıldı. Kanun ve mevzuat değişiklikleri yapıldı. Çocuk izinlerinden tutun evlilik izinlerine kadar. Kadın emeklilik yaşlarında olsun önemli çalışmalar yapıldı. Bu da şunu gösterir, bizim iktidarımız döneminde kadınlarımızın hayatının her evresini düzenleyecek çalışmalar yapılıyor. İnşallah biz de yerel yönetimler olarak bu çalışmalara yerel ölçekte katkılar sunmaya devam edeceğiz. Bugün de gerek fotoğraf sergimizde, gerek toplumun içerisinde kadınlarımızı ziyaret eden ekiplerimizle, onları hatırlamaya farkındalık oluşturmaya gayret ettik. Biraz önce de ifade ettiğim gibi bu çalışmalarımız artarak devam edecek."