Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen programda Serdar Tuncer, mutasavvıf ve müzisyen Ömer Tuğrul İnançer'i konuk etti. 

Programda konuşan Tuncer, batı medeniyetinin yeryüzüne söyleyeceği bir şey kalmadığını ve kendilerini tüketmeye başladıklarını belirterek, yeryüzünde söz söyleyecek tek medeniyetin İslam Medeniyeti olduğunu söyledi. Tuncer, şöyle konuştu:

"İslam coğrafyasına bakınca bunun sancaktarlığını yapacak tek bir millet var bu ülkeden, bu devletten, bu millet bahsediyorum. Yaşanan her şeyi bu perspektiften bakıp değerlendirmediğimiz vakit, basit hadiseler olarak görmeye mecbur kalıyoruz ama böyle değerlendirdiğimizde Irak niçin o halde, Mısır niçin zindana mahfuz, Şam niye gözyaşı döker, Ankara'da niye böyle canice eylem yapılır, Sur niye hala karışık, anlamak biraz daha kolaylaşıyor."

AŞK KALBE DÜŞÜNCE FOTO GALERİ

Ömer Tuğrul İnançer de İslam medeniyetleri içinde Türkiye'nin önemine vurgu yaparak, "Dünyanın hiçbir yerinde 'Mısır devleti kendini toparlarsa Müslümanlar toparlarlar', Pakistan keza, Tunus, Bosna keza, İran keza... Hiç böyle bir laf yoktur. Dünyada ama Türkiye kendini toparlarsa Müslümanlar kendini toparlar" diye konuştu.