Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 19- 20 – 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Şehit Aykübe Yalçın Eğitim Kampı”nın 1. Etabı bugün Ilıca Kaplıcalarında başladı.

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik yapılan eğitim kampının 1. Etabı 19 Temmuz Çarşamba günü Ilıca Kaplıcalarında başladı.

Üç gün boyunca sürecek olan kampın 2. Günü sabah ezanı ile başladı. Kamp, sabah kahvaltısı ile devam edip, kitap okuma etkinliğini sürdü. Öğle yemeği ve öğle namazının ardından seminerler gerçekleştirildi.  Serminerlerin ardından akşam saatlerinde yüzme, satranç turnuvası, kitap okuma etkinliğinin yanı sıra Fikri eğitim, Dini Eğitim, izcilik eğitimi, satranç eğitimi, kitap okuma faaliyetleri, münazara etkinlikleri ve çeşitli eğlenceler ile devam ediyor

Şehit Aybüke Yalçın Eğitim Kampının başlamasına ilişkin açıklama yapan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış açıklama yaptı.

Başkan Kayış yaptığı açıklamada: “Bireyselliğin ve egoizmin ön planda olduğu böyle bir zamanda gençlerimizin takım ruhu, biz bilinci ve birlikte iş yapabilme deneyimini yaşamış olmalarının karakterlerinin daha da sağlamlaşmasına yararlı olacağı düşüncesi ile 3 etaptan oluşan "Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kampı"mızın ilk etabı bugün başlamıştır. Yetişecek Aybüke Öğretmenler” dedi.

Çağın Eğitim Ateşinin, Ülkü Ocaklarından çıkacağını belirten Kayış, “Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin öz evlatları, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Olcay Kılavuz beyefendinin yol arkadaşları olarak ellerinin kalem, kitap, bilgisayar tutacağının altını çizdi.