Bako, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlara ve çocuklara yönelik zulümleri anlatmak için resim yapmayı öğrendiğini söyledi.
Suriye'de kadın ve çocukların çok zor durumda olduğunu dile getiren Bako, "Bu resimleri çizmekle kadınların geçirmiş olduğu zor dönemleri, çocukların geçirmiş olduğu zorlukları anlatmaya çalışıyorum. Suriye'de kadınlara ve çocuklara işlenen zulümleri bir anda resimlerde anlatmak tabii ki mümkün değil ama uzun süre o kadınlar ve çocuklar zor durumlardan geçtiler. Bu resimlerle kadınların çocukların durumlarını anlatmaya çalıştım" dedi.
İmkanları dahilinde Suriye'deki insanların durumlarını bu resimlerle Türk halkına iletmeye çalıştığını, bundan sonra da resimlerinde Suriye'deki zulümleri anlatacağını ifade eden Bako, yaptığı resimleri farklı ülkelerde de insanlara anlatmak istediğini belirtti.
Suriye'deki büyük zulüm ve haksızlıkların artık dayanılamaz hale geldiğini vurgulayan Bako, şunları kaydetti:"Bazı resimlerde aynı zamanda kadının kendisini nasıl ifade etmesi gerektiği yönünde durdum. Kadına karşı şiddeti yine resimlerimde anlattım. Resimlerde kadının şiddete maruz kaldığındaki halini ve sevildiğindeki halini de anlattım. İnşallah Suriye eski haline döner. Biz de bu gurbet halinden kurtulur tekrar vatanımıza dönebiliriz inşallah. Bizi misafir gibi değil de kardeş gibi karşılayıp gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına da çok teşekkür ediyorum."