Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesince bu yıl ikincisini düzenlediği Yöresel Yemek Yarışması tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi Personel Lokali’nde gerçekleştirilen 2. Yöresel Yemek Yarışması’na 65 bayan yarışmacı katıldı.

Dört dalda gerçekleştirilen 2. Yöresel Yemek Yarışmasına Çorba dalında 18 adet, Pilav dalında 15 adet, Ana Yemekte 26 adet ve Tatlı dalında 16 adet olmak üzere toplam 75 yemek yarıştı.

Yarışmanın açılış bölümünde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı M.Fetih Yanardağ, bu yıl ikincisini düzenledikleri Yöresel yemek Yarışmasını geleneksel hale getireceklerini ifade ederek: “Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince düzenlediğimiz yöresel yemek yarışmasını geleneksel hale getireceğiz. 

Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Fikret Özdemir başkanlığındaki jüri üyelerimiz Kahramanmaraşlı hanımların yaptığı yemekleri derecelendirecekler.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın bir Gastronomi kenti olarak anılması yönünde çalışmalarımız ve gayretlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ise Kahramanmaraş’ın çok zengin bir mutfak kültürü olduğunu ifade ederek bir selamlama konuşması yaptı. 

Açılış konuşmalarının ardından Fikrek Özdemir, Doç. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Serap İspiroğlu ve Sebahat Küpelikılıç’tan oluşan jüri üyeleri çorbaların, pilavların ana yemeklerin ve tatlıların tadına bakarak değerlendirmelerini tamamladılar.

Yapılan yarışmanın sonunda Çorba dalında Tirşik Çorbası ile Ayşegül Kısakürek birinci, Paşa Çorbası ile Neslihan Kapukaya ikinci ve Ekşili Çorba ile Şerife Dinler üçüncü oldu.

Pilav dalında Helise ile Gülizar Tekerek birinci, Etli pilav ile Hatice Sezal ikinci Tas Pilavi ile Fatma Dilli üçüncü seçildi.

Ana yemek dalında içli köfte ile Rahime Akıllı birinci, Mimbar ile Ruhan Nalbantoğlu ikinci, Haluj ile Tülin Sevimli üçüncü oldu.

Tatlı dalında ise Ballı Börek tatlısı ile Nuran Kalaylar birinci, Yasemin Çiçeği tatlısı ile Esengül Arabacılıoğlu ikinci, Ayva Tatlısı ile Hatice Şekkeli de üçüncü oldu.
Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran yarışmada dereceye girenlerin isimlerini açıklayarak ödülleri ve katılım belgelerini takdim etti.

KAHRAMANMARAŞ YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI FOTOĞRAFLARI

Yarışmada birinci gelenlere ödüllerini AK Parti Milletvekili Nursel Rehyanlıoğlu, ikincilerin ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, üçüncülerin ödüllerini ise Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı M. Fetih Yanardağ takdim ettiler.

Yarışmada dereceye girenlere mutfak ve tencere seti ile kahve seti hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edildi.
Yarışmada birinci olan hanımlara birer bıçak hediye eden Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü tüm Türkiye genelinde çeşitli platformlarda dile getirdiklerini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin de destek ve katkılarıyla daha da güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi.