Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkan Mahçiçek’i makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Genel Başkanı Ahmet Kolutek, Genel Başkan Yardımcıları Şaban Kaptanoğlu ve Mehmet Fatih Zülkadiroğlu ve Platform üyesi Dernek Başkanları, Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i makamında ziyaret ettiler. 

Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini en güzel şekilde tanıtmanın gayreti içinde olduklarını belirten Platform Başkanı Ahmet Kolutek, platform olarak yapılan çalışmalar, düzenlenen etkinlikler ve yapılacak olan proje aşamasında ki etkinlikler bahsetti. şehitliği 1895 Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen Yüzbaşı Mehmet Bey’in askerlerinin mezarının bulunduğu Kirazlıdere Şehitliği’nin yolu bulunmadığını söyleyen Başkan Kolutek, ‘’ Biz platform olarak buraya ziyarete gittik. Burada ki şehitliğe gitmek için yol yok. Burada ki şehitlik unutulmuş bir şehitlik’’ dedi.  

Başkan Mahçiçek, bu şehitlik için bir an önce Orman Müdürlüğü ile yazışmaların başlatalım yolunun yapılması için çalışacaklarını söyledi. Derneklerin bir araya gelerek kurulan platformun öneminin çok fazla olduğunu, ayrıca gençler içinde çalışmalar yapılması gerektiğini söylene Mahçiçek, ‘’ Elimizden geldiği kadar her türlü konuda destek oluruz’’ dedi. 

Başkan Mahçiçek, Yapılan Bilgi ve Kültür Evleri içinde Tarih ve Kültür Platformundan gençler için çalışmalar olmasını istedi. Bilgi ve Kültür evlerinde 150-200 kişilik konferans salonlarının olduğunu ve bu salonların eğitim için her zaman açık olduğunu söyledi. 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hanefi Mahçiçek, ‘’Şehrimizin bir eksiğini sizlerle birlikte gidermiş olacağız. Bizim okul dönemlerimizde imkanlarımız çok zordu şimdi imkanlar bol ama kullanan yok. Tarih ve Kültür Platformu olarak başarılı işlere imza atacağınız gerçekleştirdiğiniz etkinliklerden anlaşılmaktadır. Üzerimize düşen vazifeyi bizlerde yerine getireceğiz.’’ Dedi. 

Anılar ve neşeli sohbet eşliğinde yapılan ziyaret tamamlandı.