Türk Ocaları Kahramanmaraş Şubesi Güz dönemi faaliyetlerine "Türk Milliyetçiliğinin Doğuşu ve Türk Ocakları Konferansı" ile başlıyor. Eskişehir Türk Ocağı Başkanı ve Osman Gazi Tıp Fakultesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim ÜNAL'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans Öğretmenevi Kıraathane Salonunda yapılacak. Konferans 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 19:30 da başlayacak.

Prof. Nedim Ünal kimdir

8 çocuklu çiftçi bir babanın çocuğu olan Nedim ÜNAL, 1952 yılında Elbistan'da dünyaya geldi.
İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. Daha sonra üniversite öğrenimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde gerçekleştirdi ve üniversiteyi bitirdikten hemen sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bölümü’nde asistan olarak göreve başladı. Ardından Antalya Tıp Fakültesi’ne geçti. 1980 ‘den itibaren de Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri Tıp Fakültesi'nde Anatomi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Halen Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Kendi bilim dalındaki başarıları yanında Anadolu’nun her köşesine, tarihine ve bütün Türk dünyasına karşı tutkuları ve bu uğurdaki fedâkârlıklarıyla,  bu anlamda her bakımdan donanımlı bir gençlik yetiştirilmesi idealiyle tanınan Nedim ÜNAL, aynı zamanda yıllardan beri Eskişehir Türk Ocakları Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.

Evli ve dört çocuk babasıdır.