Türkiye'nin ve Dünyanın farklı ülkelerinin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ve ziyaretçilere ev sahipliği yapmıştır. Kahramanmaraş Valiliğinin koordinesiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından katılım sağlanan fuarda, Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından kiralanan standa İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı katkı sağlamışlardır.
 İlimizin yöresel zenginliklerinden Maraş Dondurması, Maraş Biberi, Maraş Tarhanası, Maraş Fıstık Ezmesi, Maraş Çöreği, Maraş Şıra Ürünleri gibi gıda ürünleri ile geleneksel el sanatlarımızdan ağaç oymacılığı, Maraş işi sim-sırma, bakırcılık, köşkerlik ürünlerinin tanıtımı yapılmıştır. ilimizin basılı ve görsel materyalleri dağıtılarak doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılmış, TRT Belgesel kanalında yayınlanmakta olan Buluşma Noktası Türkiye adlı programa 07 Aralık 2012 tarihinde canlı yayında konuk olunmuş ve Kanal 35 ve TR1 kanalları ile de röportaj yapılarak ilimizin tanıtımı ulusal anlamda gerçekleştirilmiştir.
Kahramanmaraş standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Bosna Hersek Çevre ve Turizm Bakanı Branka Duric, İzmir Valisi Cahit KIRAÇ, TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı tarafından karşılanmışlardır. Ayrıca Kahramanmaraş standını Manisa Valisi Halil İbrahim DAŞÖZ, Balıkesir Valisi Ahmet TURHAN, Çorum Valisi Sabri BAŞKÖY, Nevşehir Valisi Abdurrahman SAVAŞ, Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN, İzmir Milletvekili Erdal AKSÜNGER, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Faruk ŞAHİN, İzmir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, Türkoğlu ilçesi eski kaymakamlarından Expo 2020 Genel Sekreteri Dr. Ergüder CAN  ile kaymakamlar, belediye başkanları, bürokratlar, turizm sektörü temsilcileri, yerli ve yabancı misafirler ziyaret etmişlerdir.