Kahramanmaraş Lezzet Şöleni'ndeki Yemek Festivali 19 Kasım tarihine kadar açık olacak. Kahramanmaraş mutfağının yemeklerinden mumbar dolması, ekşili çorba, tirşik çorbası, tarhana çorbası, samsa, bastık, yoğurtlu kebap, kuru biber ve patlıcan dolması, havuç dolması, çullama, eli böğründe ve ravanda şerbeti ve daha nice lezzetler olmak üzere yüzlerce çeşit hem göze hem de damaklara hitap ediyor.

LEZZET ŞÖLENİNDEN FOTOĞRAFLAR - TIKLA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gastronomi dalında Türkiye'de ilk üçte olan Kahramanmaraş mutfağını İstanbul’a taşıyarak, tüm vatandaşlara bu tatları tatmaya davet etti.

Kahramanmaraş'ın yöresel kıyafetli bayanlarının el işlemeli göz nuru ürünlerinin ve bakır ev eşyalarının da sergilendiği Kahramanmaraş Lezzet Şöleni vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ödüllü aşçıları ise Maraş Tava, Eli Böğründe, Mumbar tariflerini verirken yemeğe sevgilerini de kattıklarını söyledi.

Kahramanmaraş denildiğinde ilk akla gelen dondurmasının da şovunu da ustaları satırla keserek dondurmanın kalitesini adeta test etti.

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı "Kahramanmaraş mutfağını merak eden vatandaşlarımızı Lezzet şölenimize bekliyoruz" dedi. Kahramanmaraş Lezzet Şöleni'nde renkli simalardan Prof Dr. Üstün Dökmen de "Bir zamanların kahraman insanlarının torunlarının hazırladığı yemekleri tatmak çok güzel. Yemekler arasında içli köftesinden dondurmasına varana kadar hepsi birbirinden lezzetli. Maraş mutfağını herkesin görmesi gerek” diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ile birçok davetlinin katıldığı Maraş yöresel lezzetleri Hilton İstanbul Kozyatağı Brasserie Restaurantında açık büfe olarak, A La Carte Restaurant’ta set menü olarak 19 Kasım 2017 tarihine kadar misafirlerin beğenisine sunulacak.