Kahramanmaraş Belediyesi düzenlemiş olduğu uluslar arası sempozyumlarla Kahramanmaraş'ın bugüne dek yazılmayan bin yıllık tarihini kayıt altına aldı.

Uluslar arası üç sempozyumda Maraş tarihini mercek altına alan Belediye 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği sempozyum ile de Kahramanmaraş'ın Cumhuriyet dönemini masaya yatıracak.

Ülkemizin dört bir ucundan 54 araştırmacı ve akademisyenin katılacağı sempozyuma Mısır'dan, İran'dan ve Azerbaycan'dan da katılımcılar var.

15 Kasım Cuma günü saat 09.00'da Necip Fazıl Kültür Merkezinde başlayacak olan sempozyum iki ayrı salonda 12 oturumlu olarak iki gün sürecek.

15 Kasım Cuma günü açılış konuşmalarının ardından ilk oturum saat 10.'da başlayacak. İlk oturumda Prof. Dr. Mohammadamın Shahjoveı, Prof. Dr. Ahmet Eyicil, Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Doç. Dr. Namıq Musalı ve Kahramanmaraş Belediye başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı tebliğlerini sunacaklar.

Kahramanmaraş'ın kahramanlık sürecinden ekonomisine, edebiyat ve kültüründen şair ve romancısına, mahalle hayatından dini yaşantısına, tekstilinden ağaç oymasına onlarca konu sempozyum programında yer alıyor.

Sempozyumda sunulan metinler daha önce Dulkadirli Dönemi ve Osmanlı Dönemi Sempozyumlarında olduğu gibi en kısa zamanda kitaplaştırılacak ve okura kavuşturulacak.