Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen kültür programında Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Arsan Sinema ev sahipliğinde Akif filmini izledi. 

Program hakkında konuşan Sinema Yetkilisi Göksel Topalca, “Özellikle genç neslin milli, toplumsal ve tarihi değerlerimize karşı olan bilinçlerini canlı tutmak ve onları yakından tanımalarına fırsat veren çalışmaları onlara ulaştırmak için gayret gösteriyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatının işlendiği bir filmin tam da kendisinin vefat yıldönümünde vizyona girmesi gayet güzeldi. Bu doğrultuda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle öğrencilerimize bu filmi izletmemiz güzel ve verimli oldu kanaatindeyim. Aynı zamanda öğrencilerimizin de merhum Mehmet Akif’in işlendiği filme bu kadar büyük ilgi göstermeleri çok muhteşemdi. Öğrencilerimize öğretmenlerimize ve belediyemize bu duyarlılıkları, hassasiyetleri noktasında çok teşekkür ediyorum. Bizde Arsan Sinema olarak her zaman buna benzer aktivitelerin içinde yer almaktan onur duyarız ve destek olmaya devam ederiz” dedi. 

Yönetmenliğini Sadullah Şentürk’ün, senaristliğini Hakan Haksun’un yaptığı Akif filminde Fikret Kuşkan, Yavuz Bingöl ve Kıvanç Aktan rol aldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatının işlendiği filmin özeti ise şöyle: 

“İstanbul işgal altındadır ve insanlar yıllardır savaşın devam etmesiyle direnme ve savaşma gücünü kaybetmektedir. Ankara merkezli bir direniş başlatan Mustafa Kemal kurtuluş için halkı bir araya getirir. Bu sırada işgal devletleri, Anadolu halkını Ankara yönetimine karşı kışkırtmak için İslam üzerinden propaganda yapar. Savaşta işlerini şansa bırakmak istemeyen işgal devletleri, Mustafa Kemal’i öldürme kararı alır ve bunun için Hintli Müslüman Mustafa Sagir görevlendirilir. Mustafa Kemal, işgal devletlerinin propagandasını engellemek ve halkın kurtuluş mücadelesine katılmasını artırmak için Mehmet Akif’i Ankara’ya çağırır. 13 yaşındaki oğluyla birlikte yola çıkan Mehmet Akif, Ankara’ya doğru ilerlerken başına birçok olay gelir. Yaşadıklarından, şahit olduklarında derinden etkilene Mehmet Akif bu süreçte İstiklal Marşı’nı yazmaya çalışır.”