Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisinin düzenlendiği; sanat ve edebiyat dünyasında marka haline gelen Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarının sonuçları açıklandı.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla sanat ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler ve eserler kazandıran Ümraniye Belediyesi, bu yıl 11.sini düzenlediği Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir yarışmaları sona erdi. Yetenek sahibi kişilerin eserlerinin kültür ve sanat dünyamıza kazandırılması açısından büyük bir fonksiyon icra eden yarışmalara, ülkemiz edebiyat ve sanat çevrelerinin yanı sıra ülke dışından da katılımlar gerçekleştirildi. Konusu “100. Yılında Çanakkale Zaferi” olan Resim yarışmasına 154 eser katılırken, konusu “Serbest” olan hikâye yarışmasına 2.291 adet hikâye gönderildi. Yine konusu “100. Yılında Çanakkale Zaferi” olan şiir yarışmasına ise 1.748 adet şiir gönderildi. Alanında uzman bir sanatçı ve edebiyatçı kadrosunun jüriliğini yaptığı yarışmalarda uzun süren değerlendirmeler sonunda, dereceye giren eserler belli oldu.

Buna göre  Kahramanmaraşlı Şair-Yazar Yasin Mortaş’ın Çanakkale Şehitlerine ithafen yazdığı “AŞK ATLASI” adlı şiiri “100. Yılında Çanakkale Zaferi” Konulu 11. Geleneksel Şiir Yarışması jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, üçüncülük ödülü verilmesine oy birliği ile karar verildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan şair Mortaş, ”Çanakkale’nin o göğüslere sığmayan ruhu, çağımızda kağıt-kalemle anlatılmaz. Ama onların yaşadıklarını biraz da olsa anlatabildiysem; şehitlerimizin kalbine değen mermiyi içimde hissedebildiysem… ne anlamlı bir hissediş bu..Öyle ki ; “Aşk Atlası” destanı şiirimdeki  Mehmet ve Elif ‘in duruşu ,nice Çanakkaleler büyütür içimizde.
 
*”Yusuf bir Yakup rüyası
Kurtların bölüştüğü  can
Gömleğe sığmayan ruhtur aşk
Ağlayan ama ağlatmayan
Saklayan ama saklatmayan
Susayan ama susatmayan
Bunu biliyordu Elif ve söylendi:
“Ben üzüntü ve tasamı yalnız Allah’a açarım.”
Rabbim Yusuf’unu ayna et Mehmet’ime
Çöller yağmur olsun
Sular durulsun
Zindanlar boğulsun Yakup ışığında
Bu Kenan benim, Çanakkale benim
Mekke-Medine ruhumun direği
İstanbul peygamber dileği
Mehmet’ine yüreğini kesen Züleyha benim
bu zaman için boş çevirme ellerimi

Ve Çanakkale Büyür Bedir Siluetiyle”
*Dereceye giren “Aşk Atlası” şiirinden