Gençlik Merkezi Tiyatro Kursu sonunda kursiyerlerin hazırladığı Tacettin Şimşek'in yazdığı ve Kadir Başer'in yönettiği “Türkçem Eyvah” adlı oyun yarın sahneleniyor.


Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro kursu sona ererken, kursiyerler aldıkları tiyatro eğitimini bir oyunla taçlandırıyorlar. Yönetmenliğini Kadir Başer'in üstlendiği, Sahne Yönetmeni Hacı Veli Kalmış ve Müzik Yönetmenliğini de Halit Küçükçolak'ın yaptığı “Türkçem Eyvah” adlı oyun; Türkçenin nasıl yozlaştığını, yabancı kelimelerle nasıl kaybolmaya yüz tuttuğunu anlatıyor.

Görüşlerini aldığımız Gençlik Merkezi Tiyatro Kursu eğitmeni Kadir Başer şunları söyledi;
“Gençlik Merkezinde uzun süredir çalışıyoruz. Kursiyer arkadaşlarımız oyunculuk konusunda temel eğitimlerini aldılar. Oyunculuk eğitiminin yanı sıra verdikleri emekleri de boşa harcamamak için eğitimlerini bir tiyatro oyunuyla taçlandırmak ve neler öğrendiklerini de Kahramanmaraş halkına göstermek istediler. Biz de kursiyerlerimizin bu isteklerini ve heyecanlarını sahneye taşımak için kolları sıvadık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda teknolojiyle birlikte güzel Türkçemizin nasıl kirlendiğini gençliğe anlatalım istedik. Arkadaşlarım Hacı Veli Kalmış ve Halit Küçükçolak ile birlikte derlemesini de yaptığımı “Türkçem Eyvah” adlı oyunu sahneliyoruz. 29 Mayıs Çarşamba günü saat 14:00 da Sabancı Kültür Merkezinde oyunumuzu sahneleyeceğiz. Tüm Kahramanmaraş'lı hemşehrilerimizi bekliyoruz.”

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi yetkilileri ise gençlerimizin bu tür sosyal aktivitelere katılımlarının ülkemizin ve kentimizin geleceği için çok önemli olduğunu ve gençliğe yönelik çalışmalarının devam edeceğini söylediler. Yeni kurslarının da yakın zamanda tekrar başlayacağını belirten Gençlik Merkezi yetkilileri tüm gençleri aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını, tiyatro ve daha bir çok konuda kurslarının olduğunu, ayrıca tüm kurslarının ücretsiz olduğunu belirterek tüm gençleri aralarında görmek istediklerini söylediler.