Kahramanmaraş, "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenecek 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni'nde 40 ülkeden 75 öğrenciye ev sahipliği yapacak.

Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği Tertip Heyeti Başkanı ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Moda'da düzenlenen organizasyonun tanıtımında yaptığı konuşmada, kadim bir neslin çocuklarının dünyanın farklı ülkelerinde güzel Türkçe'yi anlatmasının kelimelerle ifade edilemeyeceği söyledi.

Farklı ülkelerde eğitim faaliyetlerinde bulunan öğretmenleri fedakar bir orduya benzeten Poyraz, şöyle konuştu: "Güneşin doğup battığı yere kadar her tarafta genç arkadaşlar, bizi anlatmak için mücadele veriyorlar. Bunlar aslında 'aşık' insanlardır. Bu öğretmenlerimiz bir düşünceye inanmış, gönül vermiş ve onun aşkıyla yollara düşen, Türkiye'nin en iyi üniversitelerini bitirmiş arkadaşlarımızdır. Çalışmalarında ihlas ve samimiyet olunca da Allah yardım ediyor."

Olimpiyatların Türkiye'de toplamda 55 il ve 99 sahnede gerçekleştirileceği belirtildi. Türkçe Olimpiyatları'nda, yabancı öğrencilerin şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.

Olimpiyatın, 7 Haziran Cuma günü saat 20.30'da Hanifi Mahçiçek Stadyumu'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Tanıtım programına, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, iş adamları ve diğer ilgililer katıldı.